Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Son Kafes Kırılana Kadar

İzmir'in Balçova ilçesinde kurulan Milano Sirki, "Hayvanlar doğal ortamlarında yaşamalıdır" talebiyle hayvanseverler tarafından protesto edildi.

İçerik Alınlık Resmi

İzmir'in Balçova ilçesinde kurulan Milano Sirki, "Hayvanlar doğal ortamlarında yaşamalıdır" talebiyle hayvanseverler tarafından protesto edildi.

haber fotoğraf
İzmir'in Balçova ilçesinde kurulan Milano Sirki önünde yüze yakın hayvansever tarafından protesto gösterisi düzenlendi.

Eyleme katılan hayvan özgürlüğü aktivistleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Haber Ekibi’ne yaptıkları açıklamada “Biz sirklere karşıyız. Hayvanların kafeslere kapatılıp doğal olmayan hareketlerin yaptırılmasını doğru bulmuyoruz. Hayvanlar doğal ortamlarında yaşamalıdır, kafeslerde değil. İşkence yöntemleriyle hayvanlara değişik hareketler öğretilip insanların eğlencesi için kullanılmamalıdır. İnsanlar hayvanların Nazisidir” ifadelerini kullandı.

İlk protestoda darp edilmişlerdi

Cumartesi günü sirklerde yaşanan ve yaşatılan hayvan istismarına karşı yapılan ilk protestoya, eli sopalı-baltalı-satırlı insanlar tarafından saldırı düzenlenmiş, sirk çalışanları, özel güvenlik elemanları ve sivillerden oluştuğu iddia edilen saldırgan grup bir çok aktivisti darp ettmişti. Saldırıda yaralanan üç aktivistin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken “son kafes kırılana dek” mücadelenin süreceği açıklandı.

Dünyanın birçok ülkesinde yasak

Sirklerde vahşi hayvan kullanımını ilk yasaklayan ülke olan Bolivya’nın ardından; Yunanistan, Kosta Rika, Avusturya, Singapur, Finlandiya, Hindistan, Portekiz, Hırvatistan, İsrail, İsveç, Macaristan, İrlanda, Panama gibi ülkeler de aynı yönde kararlar aldı. (ÇÖ/HK)

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [12.26K]
Share
İlgili Eğitim