Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Sivas’ın Kentsel Dönüşümü İnsan Haklarıyla Başlayacak

Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları (EBİAL) ve Çatıkatı Eğitim Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle ‘Kent Yaşayanları İçin Farkındalık Eğitimi’ düzenliyor.

İçerik Alınlık Resmi

Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları (EBİAL) ve Çatıkatı Eğitim Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle ‘Kent Yaşayanları İçin Farkındalık Eğitimi’ düzenliyor.

haber fotoğraf
1993 Madımak olayı ile başlayan ve içselleşen toplumsal travmayı Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (CÜSEM) önderliğinde Engelli Birey ve Aileleri Çalışmaları (EBİAL) ve Çatıkatı Eğitim Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle ‘Kent Yaşayanları İçin Farkındalık Eğitimi’ ile aşmaya başlıyor.

Avrupa da “exper contensiyum servis” diye isimlendirilen, Türkçe’ ye “tecrübeyle uzman” olarak yansıyan modülü ve akran danışmanlığını temel alan, engelli ve aileleri sosyal danışmanlığın Türkiye’ deki ilk örneğidir olan EBİAL olan Engelli Bireyler ve Aileleri Çalışmalarının koordinatörlüğünde gerçekleşecek eğitim üç aşamadan oluşuyor.

"Kent Yaşayanları İçin Farkındalık Eğitimi" ana başlığında yürütülecek programda, üniversite personeli farkındalık atölyesinin yanı sıra ailesinde engelli birey bulunmayan ebeveynler için “Aile İçinde Çocuğun Ötelenmesine Karşı Ebeveyn Eğitimi” ve “Ailesinde Engelli Birey Bulunan Ebeveynler” için; “Engelli Çocuğun Bilinçdışı Dışlamasına Karşı Ebeveyn Eğitimi” gerçekleştirilecek.

Eğitime tele konferans ile katılarak, Çocuk Gelişimci Ezgi Koman, Uzman Psikolog Fatma Zengin, İnsan Hakları Eğitmeni ve Mimar Mehmet Onur Yılmaz , NLP ve Stres Yönetimi Uzmanı Elçin Ünlü ile Engelli birey ve Aileleri Sosyal Danışmanı Umut Koşan eğitim atölyesi düzenleyecekler.

“Ötekileştiren değil”, “birlikte yaşayabilen bir toplum için” sloganıyla başlatılan eğitim için, Engelli Bireyler ve Aileleri Çalışmaları yürütücüsü Koşan, “bu sadece ne engelli farkındalık eğitimi nede anne baba eğitimi olduğunu belirtti. Koşan; “ Bu bir eğitimde değildir aslında. Bu son bulmayan çocuk istmarının, cinsiyet cinayetlerinin ve aynı topraklarda yaşamamıza rağmen ırksal,dilsel, bedensel, dinsel farklılıklardan dolayı yabancılaştırılan nefret söylemini çocukların yetişmesinde rol model olan yetişkinlerin davranış ve söylemlerinden çıkartmak için başlatılan insan hakları paylaşım atölyesidir” dedi.

EBİAL nedir?

Kısa adı EBİAL olan Engelli Bireyler ve Aileleri Çalışmaları, Avrupa da “exper contensiyum servis” diye isimlendirilen, Türkçe’ ye “tecrübeyle uzman” olarak yansıyan modülü ve toplum temelli hizmeti temel alan engelli ve aileleri sosyal danışmanlığın Türkiye’deki ilk örneğidir. İnsan hakları savunucuları ve gönüller ile çalışmalarını sürdüren EBİAL etik ilkesini derneğe dönüşmemek ve çalışmalarında finasmanlara bağlı kalmamak olarak belirlemiştir. Grup adresi: Ebial Çalışmaları

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [8.71K]
Share
İlgili Eğitim