Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Şiddetin Veri Tabanı Oluşturuluyor.

Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Yaklaşımlar Projesi tanıtımı yapıldı.

İçerik Alınlık Resmi

Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Yaklaşımlar Projesi tanıtımı yapıldı.

Toros Kadın İnsiyatifi Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından AB destekli Finans ve İhale birimlerine yapılan ve uygulamasına başlanılan, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesine yönelik yaklaşımlar” konulu projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toros Kadın İnsiyatifi istihdam, çevre kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nalan Okuducu, daha önce de kooperatif olarak proje yapıp uygulamaya geçirdiklerini, bu proje ile de Adana’da kadına uygulanan şiddetlerin belirlenebileceğini dile getirdi.

Projenin koordinatörü Melek Kurt ta, iki yıl sürecek olan projenin Adana’nın 15 ilçesinde 5 bin kadını kapsayan bir proje olduğunu, şiddetin türlerinin yanında kadınların okur yazarlığı, çalışıp çaşılmadığı, gördüğü şiddetin türü gibi geniş kapsamlı bir çalışma olduğunu, proje ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın boyutlarını yansıtır, yerel düzeyde veri tabanı oluşturularak, ülke düzeyinde kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi ile ulusal çalışmalara katkı sağlanacağını proje sonunda bir kitap yayınlanarak, tüm valiliklere gönderileceğini belirtti.

 

Projede eş başvuran kuruluş olarak Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Gülşah Seydaoğlu da yaptığı açıklamada saha çalışmasının niceliksel ve niteliksel olarak yorumlanacağını, projede görev alacak üniversite öğrencilerinin iki haftalık bir eğitimden geçirildikten sonra saha anket çalışmalarına başlatacaklarını, bilinçlendirme panelleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesine yönelik bilinç geliştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

 

Projenin eş başvuran kuruluşu konumunda olan Çukurova Belediyesi Başkanı Yıldıray Arıkan, seçim çalışmaları nedeniyle Adana dışında olduğu için katılamadı. Tanıtım toplantısına il yöneticileriyle birlikte STK temsilcileri de katıldı.

Share
İlgili Eğitim