Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Türkiye Myanmar Çocukları için UNICEF'le Çalışacak

Türkiye ve UNICEF Myanmar’da yerlerinden edilmiş yaklaşık 14 bin kişiye su, sanitasyon ve hijyen imkanlarına erişim sağlamayı hedefliyor.

İçerik Alınlık Resmi

Türkiye ve UNICEF Myanmar’da yerlerinden edilmiş yaklaşık 14 bin kişiye su, sanitasyon ve hijyen imkanlarına erişim sağlamayı hedefliyor.

haber fotoğraf
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNICEF arasında geçen hafta New York’ta imzalanan ve acil su, sanitasyon ve hijyen (WASH) hizmetleri için 1 milyon 82 bin 326 dolarlık katkıyı öngören bir anlaşma imzalandı.

Sağlanan kaynak, Myanmar’da, Ekim 2012’deki topluluklar arası şiddet olayları sonucunda yerlerinden olan ve halen Rakhine eyaletindeki Pauk Taw ve Myebon civarındaki kamplarda yaşayan 13 bin 863 kişinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

UNICEF, yerel yönetim, ulusal ve uluslararası STK ortakları ve yerlerinden edilmiş topluluklarla birlikte çalışarak bu kesimlere temel tüm WASH hizmet ve tesislerini sağlayacak ve bu çalışmalarında özellikle diğer yardımların ulaşmadığı kesimleri hedef alacak.

UNICEF’in verdiği bilgiye göre, WASH hizmetleri açısından ülkelerinde yerlerinden edilmiş insanların bugünkü durumları kampların bulunduğu yerlere göre değişiklik gösteriyor.

Myanmar’daki WASH çalışmalarının öncülüğünü yapan UNICEF, başlangıçtan bu yana hükümetle, uluslararası ve ulusal STK’larla ve BM kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde yardım çabalarının eşgüdümünü sağlıyor. (YY)

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [16.61K]
Share
İlgili Eğitim