Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

IFEX'ten Gül'e İnternet Sansürü Yasasına Veto Çağrısı

Uluslararası ifade özgürlüğü örgütü IFEX internet sansürü yasasının hükümetin İnternet üzerindeki kontrolünü arttıracağını belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü yasayı veto etmeye çağırdı.

İçerik Alınlık Resmi

Uluslararası ifade özgürlüğü örgütü IFEX internet sansürü yasasının hükümetin İnternet üzerindeki kontrolünü arttıracağını belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü yasayı veto etmeye çağırdı.

haber fotoğraf
Merkezi Toronto’da bulunan ifade özgürlüğü ile ilgili 88 kuruluşun üye olduğu International Freedom of Expression (IFEX) örgütü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü internet sansürü yasasını veto etmeye çağırdı.

IFEX İcracı Direktörü Annie Game’in imzasıyla gönderilen mektupta yasada öngörülen değişikliğin hükümetin İnternet üstündeki kontrolünü yoğun bir şekilde arttırmayı hedeflediğine dikkat çekiyor.

"Orwellvari bir kabus"

“Daha önce de uluslararası tepkileri çekmiş olan mevcut yasadaki bu değişiklikler, hükümetin Internet kullanıcılarının bilgilerine sınırsız olarak erişimini ve yetkililerin istenmeyen içerikleri keyfi biçimde engellemelerini kolaylaştıracaktır.

“Türkiye’deki IFEX üyeleri, bu değişikliklerin TC Anayasasının düşünce, ifade, bilgilenme ve bilgilendirme özgürlüklerini güvence altına alan 25, 26 ve 27. maddelerini ihlal ettiğinin altını çiziyorlar.

“Dünyanın her tarafındaki IFEX üyesi kurumlar 5651 sayılı yasadaki değişikliğin ifade özgürlüğüne getirdiği tehditleri izliyor.

“Bu yasal değişiklik, Internet uzmanı hukukçu Yaman Akdeniz tarafından, haber siteleri üstünde yarattığı baskı ve ifade özgürlüğü ve bireysel verilerin gizliliği üstünde yarattığı baskı ile ‘’Orwellvari bir Kabus’’ olarak nitelendiriliyor.”

IFEX, bu durumun Gül için Türkiye’nin ifade özgürlüğünün sağlıklı bir demokrasi için temel unsurlardan biri olduğuna bağlılığını dünyaya göstermek için bir fırsat olduğuna vurgulayarak Gül’ü yasayı veto etmeye çağırdı. (EA)

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [16.43K]
Share
İlgili Eğitim