Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Çağdaş Hukukçular Derneği'nden Açıklama

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, internet yayınları ile ilgili kanunda yapılan değişiklikle ilgili tepkilerini dile getirdi.

İçerik Alınlık Resmi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, internet yayınları ile ilgili kanunda yapılan değişiklikle ilgili tepkilerini dile getirdi.

ÇHD İzmir Şubesi, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkındaki kanun ve özel yetkili ve görevli mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili kanun hakkında basın toplantısı düzenledi. Yasadaki son düzenleme ile internet yayınlarını engellemesinin bürokratlara devredileceğini belirten şube başkanı Şule Arslan Hızal, “Yasa diğer yandan kullanıcıların internet trafiğinin iki yıl süreyle kayıt altına alınmasını, bu kayıtların saklanmasını ve ihtiyaç duyulan her anda kullanılmasını mümkün kılmaktadır” dedi. Özel yetkili ve görevli mahkemelerin kaldırılmasının geç kalınmış bir karar olduğunu belirten Arslan Hızal, mahkemelerin kapatılmasının Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) kaldırılması ile anlam ifade edebileceğini söyledi.

“HUKUK DEVLETİ İLKESİ İLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR”

Kişilerin internette yaptıkları iş ve işlemlerin kişisel veriler olduğunu ifade eden Arslan Hızal, şöyle konuştu: “Hukuk devleti ilkesi interneti özgürce kullanma ve internet kullanımından kaynaklanan bir ihlalin tespiti halinde gidilecek bir kısıtlamanın yargı yoluyla gerçekleştirilmesini gerektirir. Kişisel veri mahiyetindeki bu bilgilerin yargı kararı olmaksızın kaydedilmesi, saklanması ve kullanılması hukuk devleti ilkesi ile örtüşmemektedir.”

Özel yetkili ve görevli mahkemelerin kaldırılmasının geç kalınmış bir karar olduğunu dile getiren Arslan Hızal, sözlerini şöyle tamamladı: “Söz konusu mahkemelerin kapatılması Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılması ile mümkün olacaktır. TMK’nın yürürlükte olduğu sürece mahkemelerin kapatılmasının tek başına bir anlam ifade etmeyeceği, özel yetkili mahkemeler eliyle oluşturulan mağduriyetlerin bütün mahkemeler eliyle sürdürüleceği açıktır.”

http://www.elazighaberi.com/genel/cagdas-hukukcular-derneginden-aciklama-h143239.html

Share
İlgili Eğitim