Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

STGM Adana Niğde İli Ziyaretlerini Gerçekleştirdi.

STÖ- Kamu İşbirliği projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette; Kamu Ziyaretleri yanı sıra STÖ’leri ziyaretleri ve STÖ’ler ile bir diyalog toplantısı yapıldı.

İçerik Alınlık Resmi

STÖ- Kamu İşbirliği projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette; Kamu Ziyaretleri yanı sıra STÖ’leri ziyaretleri ve STÖ’ler ile bir diyalog toplantısı yapıldı.

Kamu ziyaretleri kapsamında; Niğde Valisi Necmettin KILIÇ, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Kent Konseyi Genel Sekreteri Bahadır ÇELİKBAŞ, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Davut YEŞİL ziyaret edilerek Niğde STÖ’leri ile diyalog ve işbirlikleri hakkında görüşleri alındı.

Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneğinden Abidin ÖZKAYMAK ile yapılan görüşmede Niğde Çevre sorunlarına; Kapadokya Kadın Gençlik Eğitim Kültür Derneğinden Şükriye HALAÇOĞLU ile yapılan görüşmede Kadın sorunlarına derneklerin yaklaşımı, kamu ile işbirlikleri konuşuldu.

STÖ’lerle gerçekleştirilen toplantıda 24 katılımcı biri birini tanıma ve sorunlarını ortaya koyma fırsatı buldular.

STGM’yi tanıdılar ve örgütlere verilen destekler, Duyuruya çıkılan eğitimler hakkında bilgi aldılar.

Fon kaynakları- Hibe programları,  Açık olan hibe programları ve Sivil Düşün hakkında bilgi edindiler.

Katılım Öncesi Mali İşbirliği Aracı (IPA) ve 2014-2020 Ülke Strateji Belgesi hazırlama süreci hakkında bilgi edinerek ve ilgili linke ger bildirim yapabileceklerini öğrendiler.

Niğde STÖ’leri sorunlarını ortaya koyarak çözümler üretmeye çalıştılar. Öncelikli sorunlar olarak;

  • STÖ’lerin sayısının azlığı, var olanlarda üye, gönüllü sayısının azlığı, gönüllülük bilincinin eksikliği,
  • STÖ’lerin pasifliği, eğitim eksikliği, özellikle proje geliştirme becerilerinin olmayışı, Şimdiye kadar 1 AB,1-2 Kalkınma Ajansı, 1 SODES projesi yapılmış olması,
  • Dernek mevzuatlarını, değişiklikleri, DEBİS üzerinden bildirimi dahi bilememeleri ve Dernekler İl Müdürlüğünün ihtar yapmaksızın hemen ceza kesmesinden duydukları sıkıntılar ortaya kondu.

Herkesi kucaklayacak, eğitimler verecek, aktif derneklerin bir arada olabileceği, ofis olanaklarından faydalanabilecek, proje yazmalarına destek verecek STGM benzeri özgür özerk bir yapıya ihtiyaçları olduğunu belirttiler.

Share
İlgili Eğitim