Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, Türkiye’de 2012-2013 yıllarında devletin neden olduğu hak ihlallerinin tartışılacağı “Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı”nı 20-22 Aralık’ta düzenleyecek.

İçerik Alınlık Resmi

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, Türkiye’de 2012-2013 yıllarında devletin neden olduğu hak ihlallerinin tartışılacağı “Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı”nı 20-22 Aralık’ta düzenleyecek.

insan hakları gündemi
İnsan Hakları Araştırmaları Ağı’nın düzenlediği “Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı” 20-22 Aralık’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu Nezih Eldem Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Konferansın konusu, “Türkiye’de 2012-2013 yıllarında devletin yaptıklarının, yapmakta geciktiklerinin ya da edilgen tutumunun neden olduğu hak ihlalleri” olarak özetleniyor.

İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, neden böyle bir çerçeve çizdiklerini şöyle açıkladı:

“2012-2013 devlet şiddetinin izini bıraktığı bir dönem oldu. Türkiye’deki pek çok kente yayılan Gezi Parkı eylemleriyle birlikte, polis şiddeti her zamankinden çok daha görünür bir hal aldı.”

“Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı istatistiklere göre bir yandan işkence ve kötü muamele iddialarında artış yaşanırken diğer yandan bu eylemlerin ve yaşam hakkı ihlali faillerinin ortaya çıkarılmadığına, cezasız bırakıldığına, terfi ettirildiğine tanık olduk.”

“Yayın ve erişim yasakları olağanlaşırken, yazmak, konuşmak, araştırmak ve siyaset yapmak şiddet kullanımına, tutuklamalara, yargılamalara ve ağır cezalara tabi tutuldu. Peş peşe çıkarılan yargı paketleri, bu meselelere çözüm sunmaktan uzak kaldı.”

Konferansta şu başlıklar var:

* Ceza ve Cezasızlık Politikaları: Hukukun Araçsallığı

* Türkiye’nin “Misafirleri”: Göçmen ve Mülteciler

* Türkiye’de Kadın Olmak

* Cezaevlerinde Ayrımcılık ve Şiddet

* Kürt Sorunu ve Barış Sürecinde Konuşulmayanlar

* Sınırlarda Yaşamak

* İnsan Hakları Araştırmaları Sunumları

* Genel Ahlakın İnşasında Ayrımcılık ve Hukukun Rolü

* Yaşam Alanlarına Yönelik Neo-liberal Müdahaleler

* İtaatsizlik, Devlet ve Şiddet

Konferansta, “Türkiye’de Şiddet Hikayeleri” başlıklı bir de sergi yer alıyor.

* Ayrıntılı konferans programına buradan ulaşabilirsiniz.

* İnsan Hakları Araştırmaları Ağı, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde insan hakları alanında çalışan genç akademisyenlerden oluşuyor. Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi 2012-2013 Konferansı’nın hazırlık çalışmaları, ağ içerisinde oluşturulmuş Konferans Düzenleme Kurulu tarafından yürütülüyor.

İlgili Dosyalar:

  1. insan hakları gündemi [JPG] [17.37K]
Share
İlgili Eğitim