Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Valilik değil, Eskişehirliler karar vermeli

Eskişehir'e Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelerek Eskişehir'e yapılması planlanan kent meydanı ile ilgili eleştirilerde bulunup taleplerini açıkladı.

İçerik Alınlık Resmi

Eskişehir'e Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelerek Eskişehir'e yapılması planlanan kent meydanı ile ilgili eleştirilerde bulunup taleplerini açıkladı.

Eskişehir'e Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelerek Eskişehir'e yapılması planlanan kent meydanı ile ilgili eleştirilerde bulunup taleplerini açıkladı. Platform adına açıklama yapan İlknur Kahvecioğlu, “Buraya nasıl bir kent meydanı yapılacağına valilik değil, tüm Eskişehirliler karar vermelidir” dedi.

Eskişehir'e Sahip Çıkıyoruz Platformu üyeleri, Atatürk Stadyumu önünde bir araya geldi. Platform adına konuşan İlknur Kahvecioğlu, “TOKİ Sazova’da yapılacak yeni stadyumun karşılığında mevcut stadyumun bulunduğu 54 bin metrekarelik alanın tamamını işyeri ve konut alanı olarak talep etmiş, Eskişehir’deki STK’lar, yerel basın ve kamuoyundan gelen tepkiler sonucu TOKİ bu projesinden vazgeçmiş ve sonrasında iktidar tarafından ilgili alanın kent meydanı olacağı sözü verilmiştir. Daha sonra bu süreç Valilik tarafından yürütülmeye başlanmış ve anketlerden sonra kent meydanı ile ilgili çalıştay düzenlenmiştir” diye konuştu.
Mülkiyet sorunu en kısa zamanda çözülmelidir
Kahvecioğlu, “Çalıştaya başta Eskişehir’e Sahip Çıkıyoruz Platformu olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden STK’lar neden çağrılmamıştır? Bu anket iki üniversitesi olan Eskişehir’deki Anadolu ve Osmangazi üniversitelerine neden ücretsiz olarak yaptırılmamıştır? Anket kimlere, kaç liraya yaptırılmıştır? Kent Meydanı olacak olan bu bölge Eskişehirlilerin ortak kamusal alanıdır. Buraya nasıl bir kent meydanı yapılacağına Valilik değil, tüm Eskişehirliler karar vermelidir. Mevcut stadyumun bulunduğu alanın mülkiyet sorunu en kısa sürede çözülmelidir. TOKİ kent meydanı olan bu alan ile ilgili her türlü ticari, konut ve benzeri taleplerinden vazgeçtiğini yazılı bir protokolle yerel yönetimlere bildirmeli ve bu alanın kent meydanı olması ile ilgili imar düzenlemesi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından bir an önce karara bağlanmalıdır. Kent meydanı ile ilgili çalışmaları Valilik değil, yerel yönetimler, STK’lar, üniversiteler ve meslek odalarının ortaklaşa oluşturacağı bir platform yapmalıdır” dedi.

Kaynak

Share
İlgili Eğitim