Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Ormana Geldik Ama Orman Yok

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri Ali Yıldırım ve Alper Atmaca'nın başlattığı 3 günlük yürüyüş Çekmeköy'de birçok kişinin katıldığı yürüyüşle son buldu.

İçerik Alınlık Resmi

Kuzey Ormanları Savunması üyeleri Ali Yıldırım ve Alper Atmaca'nın başlattığı 3 günlük yürüyüş Çekmeköy'de birçok kişinin katıldığı yürüyüşle son buldu.

haber içerik fotoğraf
Kuzey Ormanları Savunması üyeleri Ali Yıldırım ve Alper Atmaca'nın başlattığı 3 günlük yürüyüş dün Çekmeköy'de birçok kişinin katıldığı yürüyüş ile son buldu.

İkili 3. köprü, 3. havayolu ve otoyol projesi ile İstanbul’un son ormanları, su havzaları ve tarım alanlarının maruz kaldığı tehlikeye dikkat çekmek için Tayakadın mevkiinden 100 kilometrelik yürüyüş başlatmıştı.

Atmaca ve Yıldırım yürüyüşlerinin son kısmını tamamlarken onları Çekmeköy Doğa Parkı'nda buluşan grup karşıladı. Aralarından İstanbul bağımsız milletvekili Levent Tüzel ve CHP vekili Mahmut Tanal da vardı.
Grup, Doğa Park'tan sloganlar eşliğinde ağaç kesimlerini gerçekleştiren IAC Grubuna ait OYAK Şantiyesi'ne yürüdü.

Basın açıklamasını Çekmeköy Halk Meclisi’nden Pakize Gürhan okudu:

“Henüz beton ve asfaltla yok edilmemişken Kuzey Ormanlarını hala kurtarma şansımız var. Doğanın koruyucu iradesi olabiliriz. Başbakan Erdoğan geçen günlerde yine veciz bir ifade kullandı. ‘Ağaç isteyen ormana gitsin’ dedi. Arkadaşlarımız üç gündür ormandalar. Uzun bir yürüyüş yaptılar.

"Yürüyüş boyunca tanık oldukları manzaraları bizlerle ve bütün kamuoyuyla paylaştılar. Bu tanıklıklar sonucunda anlamış olduk ki, bu katliam böyle devam ettiği takdirde ortada ne orman kalacak, ne de doğal bir alan. Bir tek ağacın varlığına hasret kalacağız. Buradan başbakana sesleniyoruz. ‘Ağaç isteyen ormana gitsin’ dedin. Biz ağaç istiyoruz, biz orman istiyoruz. Biz doğayla barışık yaşamak istiyoruz. Bunun için geldik buraya. Ama gördük ki ortada orman yok, katliam var, katliamdan kalan alanlar var. Başbakana soruyoruz şimdi nereye gidelim. Orman bizim hem doğal hem de kamusal alanımız." (NV)

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber içerik fotoğraf [JPG] [13.15K]
Share
İlgili Eğitim