Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Gündem Çocuk: "Van’da Deprem Sürüyor!"

Van'da barınma sorunu, açlık Grevi ve ilgisizlik 500 çocuğun yaşamını tehdit ediyor.

İçerik Alınlık Resmi

Van'da barınma sorunu, açlık Grevi ve ilgisizlik 500 çocuğun yaşamını tehdit ediyor.

gündem çocuk logo
Van’da 26 ağustostan beri barınma ve iş olanağı talepleri ile açlık grevindeki depremzede ailelerinin çocukları okula alınmıyor; barınma ve sağlık hakkından yararlanamıyor!

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde yaşanan Van-Erciş depremlerinin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Depremler sonrasında Van ve Erciş'te depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kurulmuş TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutların tamamlanmasının ardından depremzedelerin büyük bölümü bu evlere geçmişti. Ancak başka barınma olanağı sağlanmadığı için yaklaşık 250 aile konteynerlerde kalmaya devam ediyor.

Aileleri konteynerleri boşaltılmaya zorlamak için 44 gün önce elektriklerinin kesilmesinin ardından depremzedeler; zor yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yeni bir barınma ve iş olanağının sağlanması talebiyle açlık grevine başladılar. Açlık grevinin genel koşulları, elektrik kesintisi ve diğer zor koşullar nedeniyle başta çocuklar olmak üzere tüm konteynerlerde yaşayanların hakları ihlal edilmekte ve devlet yetkilileri bu durumu görmezden gelmekte, üzerlerine düşen sorumluluktan kaçmaktadır.

Her zaman olduğu gibi yine ne yazık ki tüm bu yaşanılanlardan çocuklar öncelikle ve daha fazla zarar görüyor. Depremin etkisinin giderilmesi için yürütülen psikososyal destek çalışmalarının sistemsiz ve yetersiz kaldığı Van’da yaklaşık 500 çocuk pek çok hak ihlali ile karşı karşıya.

Gündem Çocuk'un ilgili basın açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Dosyalar:

  1. gündem çocuk logo [JPG] [20.76K]
Share
İlgili Eğitim