Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

İstanbul'da Kürt LGBT'ler için Bir Umut: Hêvî LGBTİ

Gezi direnişinde LGBT Blok’ta bir araya gelenlerin kurduğu Hêvî LGBTİ inisiyatifinden Mehmet Umut, Hêvî’nin batıdan doğuya köprü kuracağını, Kürt LGBT'lerin sorunlarına da eğileceklerini söylüyor.

İçerik Alınlık Resmi

Gezi direnişinde LGBT Blok’ta bir araya gelenlerin kurduğu Hêvî LGBTİ inisiyatifinden Mehmet Umut, Hêvî’nin batıdan doğuya köprü kuracağını, Kürt LGBT'lerin sorunlarına da eğileceklerini söylüyor.

haber fotoğraf
Jiyanek bê Hêvî , di rastiyê de mirinek bê denge….
Umutsuz bir yaşam, gerçekte sessiz bir ölümdür.

Hêvî LGBTİ İnisiyatifi 22 Eylül’de yaptığı bir basın toplantısı ile oluşumunu ilan etti. "Hêvî" Türkçe "umut" anlamına geliyor.

Gezi direnişi sırasında LGBT Blok’ta biraraya gelen aktivistlerin kurduğu inisiyatiften Mehmet Umut, Hêvî’nin sadece Kürtlerden oluşmadığını söylüyor.

“Kürt illerinden batıya göç etmek zorunda kalan arkadaşlarımız burada kurulan LGBT grupları içinde kendilerini iyi hissedemiyorlar.

“Bu inisiyatifle önceliğimiz LGBT’lerin sorunları. Bunun yanısıra İstanbul’da yaşayan Kürtlerle ilgili sorunlara da değineceğiz.

“Diyarbakır’da kurulan Hebûn ve Keskesor çok iyi işler yapıyor ama İstanbul’a yetişmeleri zor. Hêvî, onlarla birlikte batıdan doğuya bir köprü kuracak.”

“Sadece Kürtlerin değil tüm LGBT’lerin örgütü”

Hêvî LGBTİ, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısıyla duyurduğu manifestosunda otoritenin baskı ve zulmüne karşı anti-militarist bir örgütlenme olduğunu belirtiyor. Barış politikalarına LGBTİ katkısının kapsayıcı ve kalıcı bir barışın sağlanması için bir sorumluluk olduğuna inanıyor.

Umut, Hêvî’nin tüm LGBTİ’lerin örgütü olduğunu, hepsinin ilk uğraşlarının hayatta kalmak olduğunu söylüyor.

Manifestolarında da halklar ve sorunlar arasında bir öncelik sırası yapmamakla beraber LGBTİ siyasetinin özgürlükçü karakterini korunmasının ve geliştirmesinin Kürt meselesi ve sınıfsal çelişkilerin önemli bir çalışma alanı olarak korunmasından geçtiğini, sömürgecilik gerçeğiyle yüzleşmeden eşitlikçi ve özgürlükçü bir siyasi hattın oluşturulamayacağını ifade ediyorlar. (FBM/ÇT)

* Hêvî LGBTİ'ye Facebook üzerinden ulaşmak için tıklayın.

 

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber fotoğraf [JPG] [21.61K]
Share
İlgili Eğitim