Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Akyaka'nın Betonlaşmasına İzin Vermeyin - Zeytinliğimizi Korumak, Kent ve Doğa Hakkıdır

Akyaka’da özelleştirilerek imara açılmak istenen hazine arazisi zeytinliğin korunması için toplanan imzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na götürüyoruz. Akyaka Dayanışmasının başlattığı kampanyasında imza sayısı 22.700 'ü buldu. Yol boyunca kampanyamızı sürdürerek Ankara’ya çok daha fazla imzayla ulaşmayı hedefliyoruz. İmza kampanyamıza destekleriniz için: www.change.org/akyakabetonlasmasin Etkinlik ile ilgili bilgi almak için: www.facebook/DirenAkyakaDirenZeytinAgaci

İçerik Alınlık Resmi

Akyaka’da özelleştirilerek imara açılmak istenen hazine arazisi zeytinliğin korunması için toplanan imzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na götürüyoruz. Akyaka Dayanışmasının başlattığı kampanyasında imza sayısı 22.700 'ü buldu.

Yol boyunca kampanyamızı sürdürerek Ankara’ya çok daha fazla imzayla ulaşmayı hedefliyoruz.

İmza kampanyamıza destekleriniz için: www.change.org/akyakabetonlasmasin Etkinlik ile ilgili bilgi almak için: www.facebook/DirenAkyakaDirenZeytinAgaci


Akyaka'dan Ankara'ya bisikletle yapılacak yolculuk boyunca taleplerimizi simgeleyen 3 mesajımız olacak: ZEYTİN, SÖZ ve SU

Turumuz 27 Eylül'de 14:00'da Akyaka'da bir basın açıklaması ile başlayıp, 7 Ekim'de Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm önünde bir basın açıklaması ile sona erecek. Yol boyunca 3 bisikletli pedal çevirecek, 2 kişi bir araçla kendilerine eşlik edecek.

Güzergahımız üzerinde konaklayacağımız yerleşim birimleri:

> Muğla > Denizli > Başmakçı

> Afyon > Kütahya > Eskişehir

> Sivrihisar > Temelli (Ankara]

Geçeceğimiz yerleşim birimlerinde başka bisikletli grupların kısa mesafelerde bizlere eşlik ederek destek ve moral vermeleri bizleri mutlu edecektir. Ayrıca konaklayacağımız kentlerde sivil toplum örgütlerinin akşam düzenleyecekleri toplantılara katılmak, tanışmak, mücadelemizi anlatmak, kent ve doğa hakkı konularında sohbet etmek ve kampanyamıza imza toplamaktan mutluluk duyacağız.

Etkinliğimize destek vermek, bizleri toplantılarına davet etmek isteyen STÖ'lerin [email protected] e-posta adresine yazarak bizlerle iletişime geçmelerini rica ediyoruz.

www.twitter.com/AkyakaYYP

www.akyakaninsesi.blogspot.com

 

Akyaka Betonlaşmasın

Zeytin

Akyaka'da 3841 no.lu parselin özelleştirilmesinden vazgeçilmelidir. İmar değişikliğine gidilerek konut alanı olmaktan çıkarılmalı, üzerindeki zeytin ağaçlarına zarar vermeden hem Akyakalıların hem de Beldenin ziyaretçilerinin ortak yararlanabileceği biçimde, halkın katılımıyla yeniden değerlendirilmeli, kamusal alan nteliği korunmalıdır!

Söz

Akyaka'da yaşanan bu örnek, yaşanmış nice benzerleri gibi İmar Yasasının anti-demokratik dayatmacı niteliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. İmar Yasası halkın daha en başından planlama süreçlerine katılmasına elverecek biçimde yeniden düzenlenmelidir!

Su

TBMM gündeminde görüşülmeyi bekleyen Gökova gibi korunan alanların korkulu rüyası Tabiatı ve Biyo Çeşitliliği Koruma(ma) Yasa Tasarısı geri çekilmelidir!

İlgili Dosyalar:

  1. Akyaka'nın Betonlaşmasına İzin Vermeyin [PDF] [1.91M]
Share
İlgili Eğitim