Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Engelsiz Filmler Festivali Ödülleri Verildi

“Bir Arada Film İzlemek Mümkün” sloganıyla engeli olan ya da olmayan herkesi birlikte film izlemeye davet eden Ankara Engelsiz Filmler Festivali, her yıl tekrar gerçekleşmesi temennileriyle izleyicilere veda etti.

İçerik Alınlık Resmi

“Bir Arada Film İzlemek Mümkün” sloganıyla engeli olan ya da olmayan herkesi birlikte film izlemeye davet eden Ankara Engelsiz Filmler Festivali, her yıl tekrar gerçekleşmesi temennileriyle izleyicilere veda etti.

haber içerik görsel
İşitme ve görme engeli olan ya da olmayan tüm seyircilerin bir arada film izleyebilmelerine olanak veren Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 8 Eylül Pazar akşamı yapılan ödül tdöreni ile sona erdi.

Altı gün boyunca filmler, söyleşiler ve atölye çalışmaları ile dolu zengin bir programı seyircilerin beğenisine sunan Festival'de tüm filmler görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ayrıntılı altyazı ve işaret dili ile gösterildi. Engeli olmayan seyirciler ise Festival stantlarından edindikleri kulaklıklarla filmleri takip ettiler. Seyirciler tarafından yoğun ilgiyle izlenen Festival'de engeli olmayan kimi seyirciler empati kurabilmek için filmleri kulaklıkları olmadan seyretti.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde Türkiye'de ilk kez görme ve işitme engeli olan seyirciler bir film yarışması takip etme şansı buldu. Gösterimler sonrası filmlerin yönetmenleri ile buluşan seyirciler, yönetmenlerle değerlendirmelerini paylaştılar, filmle ilgili merak ettikleri soruları sordular ve filmleri oylayarak Seyirci Özel Ödülü'nü belirlediler. Tepenin Ardı, Kurtuluş Son Durak, Zerre ödüllere layık görüldü.

Engelsiz Yarışma'da Pelin Esmer'in Gözetleme Kulesi (2012), Reha Erdem'in Jîn (2013), Yusuf Pirhasan'ın Kurtuluş Son Durak (2012), Reis Çelik'in Lal Gece (2012), Emin Alper'in Tepenin Ardı (2012) ve Erdem Tepegöz'ün Zerre (2012) filmleri olmak üzere 6 film yarıştı.

Engelsiz Yarışma jürisinde yönetmen Ezel Akay, oyuncu Şebnem Sönmez ve sinema yazarı Çağdaş Günerbüyük yer aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Emin Alper'in yönettiği Tepenin Ardı En İyi Film ödülünü alırken, Yusuf Pirhasan Kurtuluş Son Durak ile En İyi Yönetmen, Erdem Tepegöz Zerre ile En İyi Senaryo ödüllerini kazandılar. Seyirciler tarafından belirlenen Seyirci Özel Ödülü ise Kurtuluş Son Durak filmine verildi.

Seslendirme sanatçısı ve oyuncu Levent Kol'un sunuculuğunu üstlendiği Ödül Töreni'nde işaret dili çevirmeni Oya Tanyeri de törenin işaret dili çevirisi için Levent Kol'a eşlik etti.

Puruli Kültür Sanat tarafından gerçekleştirilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde "Engelsiz Yarışma", "Engel Tanımayan Filmler", "Dünyadan", "Türkiye Sineması", "Uzun Lafın Kısası" ve "Çocuklar İçin" başlıkları altında toplam 23 film gösterildi.
* Fotoğraf: Cem Öksüz - Ankara / AA

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. haber içerik görsel [JPG] [24.72K]
Share
İlgili Eğitim