Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Organik tarım faaliyetlerini inceleyecekler

Kardeş kent heyeti, organik tarım için Çanakkale'ye geldi.

İçerik Alınlık Resmi

Kardeş kent heyeti, organik tarım için Çanakkale'ye geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, dernek üyelerinin, Kardeş Kent Osnabrück'te organik tarım üzerine çalışmalar yürüttükleri belirtilerek, Çanakkale'ye de organik tarım faaliyetlerini yerinde incelemek için geldikleri ifade edildi.

Dernek üyelerinin Çanakkale'de yaklaşık bir hafta kalacakları kaydedilen açıklamada, misafirlerin organik tarım çalışmaları kapsamında, Gökçeada ve Bayramiç ilçelerini ziyaret edeceklerini, il merkezinde de tarihi ve turistik yerleri gezecekleri ifade edildi.

Belediye Başkanı Gökhan'ın ziyaretten duyduğu memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, organik tarımın önemine değinildi.

Çanakkaleli kadınlar, Osnabrück'te "Kadın buluşması"na katıldı

Çanakkale delegasyonu, Kardeş Kent Osnabrück'te bu yıl 27 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Kadın Buluşması' etkinliğine katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki yıl Çanakkale Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı ve kardeş kentler arasındaki bilgi alışverişine katkıda bulunulan "Kadın buluşması" etkinliği, bu yıl Osnabrück'te gerçekleşti.

Osnabrück Kadınlar Birliğinin Kardeş Kent Çalışma Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe, Çanakkale'yi temsilen Çanakkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Sosyolog Canan Ergun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü öğretim görevlisi Öznur Doğangün, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal ile kent gönüllüsü Rebiye Ünüvar katıldı.

Çanakkale delegasyonu, kadın buluşmasına Kent Konseyi Çevre Meclisinin çalışmaları, Kazdağları'ndaki ekolojik durum ile Çanakkale'deki doğa, çevre ve tarımsal faaliyetler hakkındaki sunumlarıyla destek verdi.

Osnabrück'ün Çanakkale dışındaki kardeş kentleri olan Fransa, Rusya, Doğu Almanya ve Hollanda'dan da kadın gruplarının bulunduğu buluşmaya, Almanya Çevre Vakfı da katkı verdi.

Vakıf temsilcileri, Osnabrück'te bulunan ve "yeşil bina" statüsündeki vakıf binasını delegasyonlara gezdirdi ve bina hakkında bilgi verdi.

Piesberg'de bulunan rüzgar enerji santralleriyle tekrar doğaya kazandırılan eski çöp deponi alanını gezme fırsatını da bulan Çanakkaleli kadınlar, Osnabrück Belediye Başkanı Jabs-Kiesler'i de ziyaret ederek, Çanakkale seramiği hediye etti.

Kaynak: http://haberciniz.biz/canakkaleden-kisa-kisa-kardes-kent-heyeti-organik-tarim-icin-canakkalede-2261931h.htm

Share
İlgili Eğitim