Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

SPoD'dan LGBT Aktivizmi Programı

“Bu yıl ben de LGBT hareketinde olsam” diyen, LGBT aktivizmine ilgili siyasi temsil arayışındaki herkes SPoD’un “LGBT Hareketi ve Aktivizm Programı”na başvurabilir.

İçerik Alınlık Resmi

“Bu yıl ben de LGBT hareketinde olsam” diyen, LGBT aktivizmine ilgili siyasi temsil arayışındaki herkes SPoD’un “LGBT Hareketi ve Aktivizm Programı”na başvurabilir.

SPoD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği), LGBT Hareketi ve Aktivizm Programıdüzenliyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "LGBT Hareketi ve Aktivizmi Programı"nın amacı, genel olarak LGBT hareketi içerisinde, özel olarak da SPoD'da etkinlikler düzenlemek isteyen fakat nereden ve nasıl başlayabileceğini bulamamış kişilere destek sağlamak.

Programın, katılmak isteyenler arasından seçilecek 20 kişiyle gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bu grup, Eylül 2013'te dört gün ve Şubat 2014'te üç gün olmak üzere toplam yedi atölye gününe katılacak. Programın LGBT hakları savunuculuğu alanına katkı sağlaması hedefleniyor.

Program katılımcılarının, bu iki buluşmanın arasındaki dört aylık dönemde, kendi geliştirdikleri etkinlikleri uygulamaları beklenecek. Böylece alandaki ilk çalışmalarını, düzenli olarak destek alabildikleri bir program çerçevesinde uygulayabilecekler.

LGBT hareketi ve aktivizmi konusunda bilgi edinmek ve LGBT hakları savunuculuğu yapmak isteyen herkes başvurabilir. Programın ilk yılı olduğu için bu kez yalnızca İstanbul’da yaşayanlara açık. Gelecek yıllarda tüm şehirlere açık olarak düzenlenmesi öngörülüyor. 18 yaşından büyük olma önkoşulu da var. (EK/HK)

Programla ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. spod aktivizm programı [JPG] [63.27K]
Share
İlgili Eğitim