Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Onur Yürüyüşü'nde Direnişin "O" Biçimi

“Direniş” temasıyla gerçekleştirilen 21. Onur Haftası,İstanbul Taksim’de binlerce kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü ile sona erdi.

İçerik Alınlık Resmi

“Direniş” temasıyla gerçekleştirilen 21. Onur Haftası,İstanbul Taksim’de binlerce kişinin katıldığı Onur Yürüyüşü ile sona erdi.

onur yuruyusu görsel
“Direniş” temasıyla gerçekleştirilen 21. Onur Haftası,İstanbul Taksim’de düzenlenen Onur Yürüyüşü ile sona erdi.

Yürüyüş boyunca “Aşk aşk hürriyet uzak olsun nefret”, “İrem Okan burada katilleri nerede”, “Diren Lice eşcinseller yanında”, “Susma haykır, eşcinseller vardır”, “Nerdesin aşkım, buradayım aşkım”, “Okulda, işte, mecliste, eşcicinseller her yerde”, “Dönmeler olmadan anayasa olmaz”, “İsyan, devrim, özgürlük”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Ahlak baskı, şiddetse, biz ahlaksızız”, “Homofobik anayasa istemiyoruz”, “Orospular olmadan devrim olmaz”, “Jin, jiyad, azadi, “Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa”sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında Alperen Ocakları da Galatasaray Lisesi önünde eylemdeydi. Onur Yürüyüşü korteji oradan geçerken “Faşizme karşı bacak omuza” sloganı attı.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Taksim Tramvay Durağı’ndan Tünel Meydan’a üç buçuk saat sürdü. CHP milletvekilleri de oradaydı.

Tünel’de yapılan basın açıklamasında son bir senede nefret cinayetine kurban giden 18 trans birey olduğu hatırlatıldı. Lice’de kalekol inşaatı protestosunda halka ateş açılması sonucu ölen ve yaralananlar anılırken, barış ve demokrasi talebi tekrarlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı direnişi ile birlikte homofobik, transfobik ve cinsiyetçi olmayan özgür bir dünya talebimizi yüksek sesle haykırdık. Bugün hükümetin, eşcinsel ve trans bireylerin yaşama, çalışma ve barınma hakkımıza saldırısına birlikte karşı koyuyoruz.

“Bugün tarihsel bir dönüm noktasındayız. Onbinlerce insan LGBT’lerin ve hepimizin özgürlük ve eşitlik talebi için sokaklarda.

“Bizim kalbimizde devvletsiz, sınırsız, sınıfsız, cinsiyetsiz bir dünyanın hayali var. Bunu gerçekleştirmeden hiçbir yere gitmiyoruz, sonuna kadar direneceğiz.

“Buradayız. Alışın. Gitmiyoruz!” (ÇT)

İlgili Dosyalar:

  1. onur yuruyusu görsel [JPG] [74.53K]
Share
İlgili Eğitim