Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

21. LGBT Onur Haftası Başladı

Bu sene teması 'direniş' olan 21. Onur Haftası, panellere, atölyelere, oyunlara, performanslara, ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

İçerik Alınlık Resmi

Bu sene teması 'direniş' olan 21. Onur Haftası, panellere, atölyelere, oyunlara, performanslara, ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

Onur Haftası
21. İstanbul LBGT Onur Haftası, saat 13:00'da Maya Cüneyt Türel Sahnesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile başladı.

Bu sene teması 'direniş' olan Onur Haftası, panellere, atölyelere, oyunlara, performanslara, ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

Toplantıda "Sokakta yürüme hakkı elinden alınan, gündüzlerden uzaklaştırılan, gecelere mahkum edilen insanlarız. Eğitim, barınma, çalışma ve yaşama gibi en temel insan hakları ellerinden alınmış; erkeklik şiddetinin, küfürün, ayrımcılığın, ötekileştirmenin bir yaşam şekli olarak biçildiği insanlarız. Bize biçilen bu rolleri, ayrımcı dili, öteki olmayı, neoliberal- muhafazakar politikaları reddediyoruz! Kapitalizme, erkekliğe, cinsiyetçiliğe, homofobi, transfobi, milliyetçilik ve militarizme karşı mücadelemizi büyütüyor, bu yolda şimdiye kadar dayanışma gösteren tüm yoldaşlarımızı direnişi büyütmeye davet ediyoruz!" denildi.

21 sene içinde değişen tek şeyin, cezaların niteliği olduğu, LGBT varoluşun iktidar tarafından inkar edildiği ve cezalandırıldığına dikkat çekildi. Geçtiğimiz ay CHP'li 59 milletvekilinin imzası ile meclise sunulan ve BDP'nin grup olarak destek verdiği 'LGBT bireylerin sorunlarını araştırma önergesinin AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildiği hatırlatıldı.

21 yıl önce mücadele başladığında, "gettoları değil kentin tamamını istiyoruz" diye yola çıkan etkinlikler bu sene de Gezi direnişinin yarattığı ruh ile büyümeye devam ediyor.

"Haklar pazarlık konusu olmamaz"

Gezi Parkı sürecinde önemli kazanımların olduğunun belirtildiği toplantıda, dirsek temaslarının arttığı, çArşı ile yakınlaşıldığı, Anti-Kapitalist Müslümanlarla kandil simidi yendiği belirtildi. Gezi Parkı direnişinin LGBT bireylerin görünürlüğü açısından da önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda; 'toplum hazır değil' söyleminin ne kadar anlamsız olduğunun anlaşıldığı ve LGBT haklarının pazarlık konusu olamayacağı belirtildi.

Hafta kapsamında geleneksel olarak verilen Hormonlu Domates Ödülleri bu sene 28 Haziran cuma günü Garajistanbul'da yapılacak tören ile verilecek. Bu sene her sene verilen ödüllere ek olarak Penguen kategorisi altında en yandaş TV, en yandaş gazete gibi başlıklarda da ödüller verilecek.

Geleneksel olarak yapılan LGBT Onur Yürüyüşü, 30 Haziran pazar günü saat 17:00'de Taksim Meydanından başlayacak. Şu an için, Ertuğrul Kürkçü, Binnaz Toprak, Melda Onur, Aykan Erdemir, Sezgin Tanrıkulu, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel katılacağını belirten milletvekilleri. Buna ek olarak Altan Erkekli, Mert Fırat, Nihal Yalçın gibi bir çok sanatçı da yürüyüşe katılacağını belirtti.

Haftanın detaylı programı için: http://onurhaftasi.tumblr.com

 

Berkant Çağlar, Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. Onur Haftası [JPG] [146.50K]
Share
İlgili Eğitim