Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Bugün 9 Mayıs Avrupa Günü

Avrupa Birliği ve Türkiye, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü İstanbul’da ve 7 Anadolu kentinde kutluyor. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsizdir. Daha fazla bilgi için lütfen AB Türkiye Delegasyonu ile temasa geçiniz.

İçerik Alınlık Resmi

Avrupa Birliği ve Türkiye, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü İstanbul’da ve 7 Anadolu kentinde kutluyor. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsizdir. Daha fazla bilgi için lütfen AB Türkiye Delegasyonu ile temasa geçiniz.

avrupa günü illüstrasyon
Avrupa'nın Ritmi Sokak Festivali

AB tarafından Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile 11 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen festival, İstiklal Caddesi’nde Taksim ve Tünel Meydanları arasında saat 2.00’den 19.00’a kadar sürecek.

Galatasaray Meydanı’nda ve Tünel’de Avrupa ve Türkiye’den sanatçıların birlikte konserler verip gösteriler sunacağı iki sahne kurulacak.

Sanatçılar arasında Hollanda’dan “Only Seven Left”, Estonya’dan “Tenfold Rabbit”, İsveç’ten “Stockholm Syndrome”, Türkiye’den “Okay Temiz ve Ritim Grubu” ve “Social Inclusion Band”, Bulgaristan’dan “Pim-Pam” çocuk korosu ve Yunanistan’dan “Galata Spirit” yer alıyor. Danimarka’dan soul ve R&B solisti “Ayoe Angelica”, rapçi “Felix de Luca” ve multi-enstrümantalist ve yapımcı “Exampler” da festivale renk katacak. İtalya’dan “Flag Wavers” (Bayrak Dalgalandıranlar) gösterisi, Macar Ulusal Halk Dansları Topluluğu’nun folk müzik ve dans gösterileri, ayrıca, Fransa’dan “Moral Soul”un “Wild Street” adlı sokak dansı performansı sergilenecek. Sokak festivali ayrıca tiyatro, komedi ve dans gösterilerine de sahne olacak: Çek Cumhuriyeti’nden kukla tiyatrosu “Teatro Truhla”dan “Güliver Lilliput’da oyunu; Romanya’dan gelen Tiyatro Grubu “Octopus Theatre”dan “Tufan! Tufan! Gondol istiyoruz!’ oyunu ve İspanya’nın ünlü komedyeni “Cia Sebas”tan “Acorde!” gösterisi.

Bu etkinlik ücretsiz ve halka açıktır.

Görsel-işitsel materyaller için lütfen ziyaret edin:

http://www.avrupa.info.tr/tr/ab-ve-turkiye/basin-duyurulari.html

Avrupa Hareket Halinde

Avrupa Birliği, 16-27 Mayıs tarihleri arasında Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Adana ve Kayseri’ye kadar uzanarak, bu illere AB Ülkeleri Büyükelçileri’nin yanı sıra, çocuklar için etkinlikler, AB ve vatandaşlara sunduğu fırsatlar hakkında bilgi, halka yönelik etkinlikler, müzik ve eğlenceler sunacak. Liselerde ve üniversitelerde tartışma programları düzenlenecek. Kurulacak tanıtım stantlarından vatandaşlar Avrupa Birliği hakkında bilgilere ulaşabilecekler ve sorular yöneltebilecekler. AB’nin Türkiye’de sivil topuma destek veren Sivil Düşün programı kamuoyuna ve sivil topluma tanıtılacak.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri, 9 Mayıs’ı kutlamak için Angelica Kütüphanesi sergisi (Şanlıurfa), Alla Turka Kollektif konseri (Ankara), Vatandaşlık konulu Panel ve Cem Adrian konseri (Erzurum), seminerler (Istanbul, Trabzon) ve Kaleiçi Avrupa Günü Sokak
Festivali (Antalya) gibi etkinlikler düzenliyorlar. (Ayrıntılar için bakınız: http://www.abbilgi.info.tr)

Avrupa Günü Neden 9 Mayıs’ta Kutlanıyor

9 Mayıs Avrupa’nın Doğum günü olarak kutlanmaktadır çünkü dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman 9 Mayıs 1950 tarihinde, birleşmiş bir Avrupa vizyonunu ve bu vizyonun uygulamaya geçirilebilmesi için gereken kurumları ortaya koyan ve yüzyılın en büyük barış projesini başlatan “Schuman Deklarasyonu”nu yayınlamıştır.

Avrupa’nın Ritmi Sokak Festivali

Tarih/ Saat: 11 Mayıs 2013, 12:00 -19:00
Yer: İstiklal Caddesi, Beyoğlu, ISTANBUL

AB Tanıtım Turu Takvimi:

Erzurum, Büyükşehir Kent Meydanı / 16 Mayıs / 12:00 -18:00 

Diyarbakır, Sümer Park Yeni Yaşam Merkezi/ 18 Mayıs / 12:00 -18:00 

Şanlıurfa, Eski Valilik Meydanı / 20 May / 12:00 -18:00

Gaziantep, Demokrasi Meydanı / 21 May / 12:00 -18:00

Mersin, Cumhuriyet Meydanı / 22 May / 12:00 -18:00

Adana, İstasyon Meydanı / 23 May / 12:00 -18:00 

Kayseri, Kurşunlu Parkı / 27 May / 12:00 -18:00

AB Türkiye Delegasyonunun sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Ayrıntılı fazla bilgi için lütfen Delegasyonla temasa geçiniz: Tel.: (+90 312) 459 87 00

İlgili Dosyalar:

  1. avrupa günü illüstrasyon [JPG] [75.08K]
Share
İlgili Eğitim