Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Kent hakkında sözü olan bu panele davetlidir!

Kentimize sahip çıkmanın zamanı geldi!

İçerik Alınlık Resmi

Kentimize sahip çıkmanın zamanı geldi!

Sevgili Sivil Toplumcular,


Şanlıurfa git gide betonlaşıyor, yeşil alanlar bir bir yok ediliyor. Kentimize sahip çıkmanın zamanı geldi. Barutçu Han bizim, Gümrük Hanı bizim, 11 Nisan Şehir Stadyumun yeri bizim. Kamuya açık alanlarımıza sahip çıkalım.

 

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Düşhane Derneği tarafından, 27-28 Nisan tarihlerinde "Urfa Düşleri Paneli ve Nisan Şenliği" gerçekleştirilecek. Kentli yaşamı/kamusal mekân/kent farkındalığı/kentsel dönüşüm/kentli hakkı ve daha bir çok konu bu
panelde tartışılacak.


Bölgede faaliyette bulunan pek çok kuruluş(Şanlıurfa Valiliği, İl Özel İdaresi, Kent Konseyi, Mimarlar Odası, Harran Üniversitesi, Sodes, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü) ve STK(ŞUGİŞKAD, Ortak Payda Derneği, Mefsad), Kamusal Sanat Atölyesi, Barutçu Han esnafı ve Külünçe İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler; Urfa'nın önemli hanlarından, katılımcı bir dönüşüm modeliyle restorasyonu üzerinde çalışılan 'Barutçu Han' öncelikli olmak üzere, Urfa’nın kentsel, kültürel ve yerel değerlerinin sürdürülebilir gelişimi için ortak bir bilinç oluşturmayı amaçlıyor.

 

Bu kapsamda etkinlikler, 27 Nisan Cumartesi günü Reji Kilisesi'nde (Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi) Urfa Düşleri Paneli ile başlayacak olup, söz konusu etkinliğin afişi ve davetiye ektedir.

 

Siz değerli Sivil Toplum Örgütleri bu panele davetlidir.

 

Düşhane Derneği

Share
İlgili Eğitim