Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Vicdani retçiler Diyarbakır'da buluşacak!

Vicdani retçiler ve savaş karşıtları, 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü'nde Diyarbakır'da bir araya gelerek, sürecin toplumsal barışa dönüşmesi için yapılması gerekenleri konuşacak

İçerik Alınlık Resmi

Vicdani retçiler ve savaş karşıtları, 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü'nde Diyarbakır'da bir araya gelerek, sürecin toplumsal barışa dönüşmesi için yapılması gerekenleri konuşacak

Barış İçin Vicdani Ret Platformu'ndan Ercan Aktaş, Kürt sorununda çözüm sürecinde vicdani retçilerin de aktif olarak sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Aktaş, "Barış silahların susması değildir. Silahların susması ateşkestir. Barış toplumsaldır, toplumsal dinamiklerle birlikte uygulanması gereken bir süreçtir. Bu süreçte mümkün oldukça geri dönüş olmaması hiçbir şekilde insanların hayatını kaybetmemesi ve bu şiddet düzleminden çıkıp şiddetsiz çatışma düzlemine aktarılmasını bekliyorum ve böyle olmasını istiyorum" dedi.

15 Mayıs Uluslararası Vicdani Ret Günü hazırlıklarının başladığını hatırlatarak, bu sene çalışmayı Diyarbakır'dan başlatacaklarını söyledi. Aktaş'ın verdiği bilgiye göre, 18-19 Mayıs'ta Diyarbakır'da vicdani retçiler ve savaş karşıtları, savaşın tanıklarını bir araya getirecek ve sürecin toplumsal bir barışa dönüşmesi için neler yapılması gerektiğini tartışacak.

ULUSLARARASI VİCDANİ RET BULUŞMASI TEMMUZ'DA

Ayrıca Temmuz ayında Muğla'da Uluslararası Vicdani Ret Buluşması gerçekleşecek. Buluşmaya, Mısır, Suriye, İsrail, Filistin, Kıbrıs, Almanya ve İngiltere'den vicdani retçiler ve savaş karşıtları da katılacak.

Aktaş, buluşmanın adresi olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı Ortadoğu'ya yakın bir yer olarak özellikle Akdeniz'i seçtiklerini söyledi. Aktaş, buluşmada, işgal hareketine karşı mücadele, egemen sisteme karşı mücadele alanları ve barış hareketinin nasıl geliştirilebileceği konusunda tartışmalar yapılacağını söyledi.

Aktaş, "Vicdani retçiler ve savaş karşıtları olarak sürece dair söz ve eylem geliştirmeye çalışıyoruz. Akdeniz Vicdani Ret Buluşması da bunun uluslararası bir ayağı olacak" dedi.

Aktaş, uzun süredir işler olmayan HDK Vicdani Ret ve Antimilitarizm Komisyonu'nun da çalışmalarına başladığı bilgisini verdi.

http://www.haber5.com/guncel/vicdani-retciler-diyarbakirda-bulusacak

Share
İlgili Eğitim