Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Homofobi Karşıtı Buluşma’da “Barış” Konuşulacak

LGBT realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, “barış” meselesini Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın gündemine taşıyor.

İçerik Alınlık Resmi

LGBT realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, “barış” meselesini Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın gündemine taşıyor.

homofobi karşıtı buluşma
Kaos GL, her yıl 17 Mayıs haftasında yaptığı Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı bu yıl sekizinci kez düzenleyecek.

Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü olan 17 Mayıs etkinliklerinde Kaos GL bu yıl toplumsal barışı konuşacak.

Forum ve Konferanslar 17-18 Mayıs’ta
Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunagelen Kaos GL, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilk gününde “barış süreci”ni ele alacak.

LGBT toplumunu barış sürecine dahil olmak için Buluşma’ya çağıran Kaos GL, Kürtler “Kürt” olmak bakımından özgür ve eşit hissetmedikçe, hiç kimsenin gerçekten özgür olamayacağını savunuyor.

Homofobi ve Transfobi meselesi ile seksizm, milliyetçilik, ırkçılık, militarizm arasındaki ilişkilere dikkat çeken Kaos GL, farklı ayrımcılıklar arasında bağlantılar kurmaya çalışıyor. Söz konusu ayrımcılıklara karşı mücadele pratikleri ve özgürlük mücadeleleri arasında yatay ağlar örmeyi hedefliyor.

Buluşma’nın forum ve konferansları, 17-18 Mayıs 2013 tarihlerinde, Türkiye’nin yanı sıra ABD, Polonya, Hollanda ve Fransa’dan film yönetmeni, sendikacı, siyasetçi ve akademisyenlerin katılımıyla yapılacak.

VIII. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) gerçekleşecek.

Yürüyüş 19 Mayıs’ta!
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, 2008 yılından bu yana “yürüyüş” ile tamamlanıyor.

“Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” bu yıl 19 Mayıs Pazar günü yapılacak.

LGBT'lerin ve heteroseksüellerin birlikte özgürleşeceği bir dünya için Homofobi ve Transfobiye karşı gökkuşağı bayrağının altında gerçekleşecek yürüyüş, saat 14:00’te, Kurtuluş Parkı’ndan başlayacak.

1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a!
Kaos GL, Homofobi Karşıtı Buluşma’yı baştan bu yana özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak geliştiriyor. Özgürlük talebi ortak, mücadele de ortak olmalı şiarından hareket eden Kaos GL, 1 Mayıs’tan Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün olan 17 Mayıs’a özgürlük mücadeleleri arasında köprüler kuruyor.

Bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek herkesi birbirine benzetmeye ve dolayısıyla öldürmeye çalışan heteroseksist sömürgeci sisteme karşı mücadele eden Kaos GL, 1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a yürüyüşünü bu yıl da sürdürecek.

VIII. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı ile öncesinde Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi kampüslerinde düzenlenecek etkinliklerin ayrıntıları 30 Nisan Salı günü ilan edilecek.

 Kaynak: Kaos GL

İlgili Dosyalar:

  1. homofobi karşıtı buluşma [JPG] [62.80K]
Share
İlgili Eğitim