Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Kürtçe Felsefe Atölyesinde İkinci Hafta Programı

Kürtçe'nin felsefe alanında yaygınlaşması amacıyla Felsefeciler Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından başlatılan Kürtçe Felsefe atölyesi ikinci hafta programı ile devam ediyor.

İçerik Alınlık Resmi

Kürtçe'nin felsefe alanında yaygınlaşması amacıyla Felsefeciler Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından başlatılan Kürtçe Felsefe atölyesi ikinci hafta programı ile devam ediyor.

Felsefeciler Derneği Diyarbakır Şubesi, Kürtçe'nin felsefe alanında yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirdiği Kürtçe felsefe atölyesinin ilkini geçen hafta yazar Renas Jiyan’ın katılımı ve "Felsefe, Bindestî û Çiruskîzm" konu başlığı ile gerçekleştirmişti. Bu hafta devam edecek Kürtçe Felsefe Atölyesinde “Felsefe tarihinde “Dil” ve “Wittgenstein ve Felsefesi” konuları ele alınacak.

Atölye çalışmalarına ilişkin görüşlerini dile getiren Felsefeciler Derneği Diyarbakır Şubesi Sekreteri Veysi Kuzu “Derneğimizin önemli misyonlarından biri de Felsefenin, bu coğrafyada yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması çabasıdır. Yıllarca asimilasyon politikalarına maruz kalan ama buna rağmen direnen ve gün geçtikçe zenginliğini gösteren anadilimizin, bugün felsefe atölyeleri ile felsefe alanındaki zenginliğini yaşamak bizleri geleceğe umutla bakmak noktasında şevklendirmektedir. Dünya Anadili Günü kutlamalarının yapıldığı bu haftada, Kürtçe Felsefe Atölyesi ile Kürtçenin bir eğitim dili, bir medeniyet dili olması konusunda şüphesi olanlara, soru işaretleri olanlara iyi bir yanıtta verilmektedir” dedi.

Kürtçe Felsefe Atölyesi ikinci haftasında 23.02.2013 Cumartesi saat 15:30’ da A.Kadir Gök ve Adnan Fırat’ın konuşmacı olarak katılımları ve “Di Dîroka Felsefeyê de Ziman ve Wittgenstein û Felsefeya wî” konuları ile Sümerpark 1 nolu toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.

Share
İlgili Eğitim