Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

İstanbullu Kadının Erkek Şiddetine Karşı Dansı

V-Day hareketinin Bir Milyar Ayaklanıyor kampanyası kapsamında, İstanbullu kadınlar erkek şiddetine karşı dans etti. bianet'e konuşan KA.DER başkanı Aydın, "Umuyorum bu etkinlik bazı yöneticilere kadınların ne kadar ciddi olduğunu gösterir" dedi.

İçerik Alınlık Resmi

V-Day hareketinin Bir Milyar Ayaklanıyor kampanyası kapsamında, İstanbullu kadınlar erkek şiddetine karşı dans etti. bianet'e konuşan KA.DER başkanı Aydın, "Umuyorum bu etkinlik bazı yöneticilere kadınların ne kadar ciddi olduğunu gösterir" dedi.

V-Day hareketinin Bir Milyar Ayaklanıyor kampanyası kapsamında, İstanbullu kadınlar dans ederek erkek şiddetine "dur" dedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı ve Kadıköy Haydarpaşa Garı'nda toplanan yüzlerce kadın dans etti.

Haydarpaşa Garı'nda KADER'in çağrısı ve Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen etkinliğe CHP Kadın Kolları da destek verdi. Kocaeli ve Sakarya Kadın Platformu'ndan kadınlar da oradaydı.

Kırmızı grubunun şarkılarıyla renklendirdiği etkinlikte, danslara tangoyla devam edildi. Şarkılar ve halay eşliğinde eğlenen kadınlar, kadına şiddete hayır dediler. 17.00'e kadar süren etkinlikten sonra 19.00'da iskelede buluşacak olan kadınlar, dünyayla aynı anda dans etmek için 21.00'de Caferağa Spor Salonunda olacaklar.

"Umuyoruz yöneticiler kadınların ne kadar ciddi olduğunu anlar"

HaydarPaşa Garı'nda Bir Milyar Ayaklanıyor eylemine destek veren kadınlar, bianet'e konuştu.

Çiğdem Aydın (KA.DER Başkanı): Bütün sivil toplum kuruluşları, partiler olarak değil kadınlar için buradayız, kadınlar olarak destekliyoruz. Umuyorum bu etkinlik bazı yöneticilere kadınların ne kadar ciddi olduğunu gösterir.

Selma Vural (KA.DER üyesi): 16 yaşında bir kızım var ve burada vermek istediğim en önemli mesaj, çocuk gelinler olmasın.

Dr. Hilal Unalmış Duda: 14 Şubat Sevgililer Günü içinde kadınlar için enseste, tecavüze, şiddete hayır demek önemli bir duruş.

Sevim Özen (Kocaeli CHP İl Kadın Kolları Başkanı): Bu bütünün bir parçası olup, mücadelenin içinde sesimizi çoğaltmak istiyoruz. Bunun için İstanbul'a geldik, daha kalabalık olalım istedik.

Arzu Öner (CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı): Bu hakikaten bir devrim. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kadınların şiddete hayır demesinin devrimi. Tabii Türkiye'de şiddet çok yaygın olduğu için bizim sesimiz daha güçlü çıkacak.

Aytunç Bentürk Dans Akademisi öğrencileri: Sevgililer Günü'nü kutlamak yerine kadına şiddete karşı dans etmeyi tercih ettik. Kadınlarla birlikte üç aydır bu etkinlik için hazırlanıyoruz. Çok güzel geçti, mutluyuz.

Ali Dalgakıran (Haydarpaşa Garı çalışanı): Şiddetin olduğu yerde sevgi olabilir mi? Sevgi barış demektir.  Kadına şiddete hayır diyorum ve etkinliği destekliyorum.

"Sevgi egemen olsun"

Beşiktaş Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Barbaros Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın konuşmasının ardından, Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği Başkanı Nazan Moroğlu "Sevgi egemen olsun şiddet son bulsun istiyoruz" dedi.

bianet'e konuşan İstanbul Esnaf Sanatkar Kadın Kurulu'ndan Serpil Demir, Türkiye'nin ilk esnaf kadınlar kurulunu temsilen bu organizasyonda bulunduklarını belirtti. İnsanlara bir kez daha kadınların istedikleri takdirde dünyayı değiştirecek güce sahip olduklarını göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Demir, katılımın daha fazla sayıya ulaşması gerektiğinin 
üzerinde durdu.

İstanbul Esnaf Sanatkar Kadın Kurulu Başkan Vekili Serpil Berat Kubak da, insanların atölyelerinden, dükkanlarından, iş yerlerinden çıkıp geldiklerini ve bunun seslerini duyurmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Sivil toplum çalışmalarının yetersiz olduğuna değinen Kubak, seneye tekrar gerçekleştirilecek bu organizasyona katılımın artmasını istediklerini belirtti. 

http://bianet.org/bianet/kadin/144378-istanbullu-kadinin-erkek-siddetine-karsi-dansi

Share
İlgili Eğitim