Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Uluslararası Nefret Suçları Konferansı

Sosyal Değişim Derneği 15 - 16 Şubat tarihlerinde Uluslararası Nefret Suçları Konferansı düzenliyor.

İçerik Alınlık Resmi

Sosyal Değişim Derneği 15 - 16 Şubat tarihlerinde Uluslararası Nefret Suçları Konferansı düzenliyor.

Sosyal Değişim Derneği, ilkini Nisan 2011′de düzenlediği nefret suçları konferansı dizisine devam ediyor. Son olarak 22-27 Mayıs 2012′de Şile’deUnited for Intercultural Action network’ü ile ortaklaşa düzenlenen insan hakları ve nefret suçları konferansı, Avrupa ve Türkiye’den yaklaşık 100 kadar gencin katılımıyla başarıyla gerçekleşmişti.

15-16 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan bir sonraki konferans ise bu serinin üçüncüsü olacak. Konferansın amacını, Türkiye’de nefret suçlarına yönelik yasal düzenleme konusunda yürütülen çalışmaların tarafları olan sivil toplum kuruluşları, mağdurlar, siyaset çevreleri ve aktivistleri bir araya getirerek, medya, siyasetçiler ve kamuoyunun dikkatinin bir kez daha bu soruna çekilmesi olarak açıklayan dernek yöneticileri, konferansı aynı zamanda Nefret Suçları Yasa Kampanyası’nın değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönemin mücadele stratejilerinin tartışılması bakımından da bir fırsat olarak gördüklerini açıkladı.

Sosyal Değişim Derneği Genel Sekreteri F. Levent Şensever, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu ayın sonunda Platform olarak yürüttüğümüz Nefret Suçları Yasa Kampanyası birinci yılını dolduracak. Bu süre içinde çok sayıda başarıya imza attık ve “nefret suçlarına ilişkin yasal düzenlemenin gereğinin Meclisin gündemine taşınması” hedefimize önemli ölçüde ulaştık.

“Kampanyanın başarısında emeği geçen, yasa taslağının hazırlanmasına katkıda bulunan hukukçu arkadaşlarımız, Platform katılımcısı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kampanyaya destek veren siyasetçi, kurum ve kişilerle kampanya aktivistlerimize teşekkür ediyoruz.

“Sosyal Değişim Derneği olarak kampanyanın birinci yılı sona ererken, 15-16 Şubat 2013 tarihlerinde, İstanbul’da uluslararası bir Nefret Suçları Konferansı düzenlemeyi planlıyoruz. Söz konusu konferansın amacı, Türkiye’de nefret suçlarına yönelik yasal düzenleme konusunda yürütülen çalışmaların tarafları olan sivil toplum kuruluşları, mağdurlar, siyaset çevreleri ve aktivistleri bir araya getirerek, medya, siyasetçiler ve kamuoyunun dikkatinin bir kez daha bu soruna çekilmesi şeklinde özetlenebilir. Konferansı aynı zamanda kampanyanın değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönemin mücadele stratejilerinin tartışılması bakımından da bir fırsat olarak görüyoruz.”

Konferans programına ulaşmak için tıklayın

Share
İlgili Eğitim