Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

6. Palto Film Günleri Başlıyor

6. Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü çatısı altında 25-30 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İçerik Alınlık Resmi

6. Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü çatısı altında 25-30 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dostoyevski,Rus edebiyatının Gogol’ün paltosundan çıktığını söylediğinde Eisenstein ‘Gogol, İmparatorumuz’ sözünü henüz sarf etmemişti…

Eskişehir Film Festivali (E.F.F) ‘nin çeşitli birimlerinde çalışan, film festivalinin heyecanını birebir hisssetmiş bir grup arkadaşın kendi çabalarıyla oluşturdukları Palto Film Günleri ismini, aslen Gogol’ün palto hikayesinden sureten ise her seneki düzenlenme aralığı kış sebebiyle almıştır.

Bu sene 6.kez gerçekleşecek Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü çatısı altında düzenlenmektedir.Bu seneye kadar Dünya sinemasından örneklerin, iyi yönetmenlerin filmlerinin gösterildiği Palto,bu tarihe kadar tek salonda toplam 45 film gösterirken ortalama 45.000 seyircinin katılımıyla gerçekleşti. Kışın ortasında sıcak bir sinemasal alan oluşturma fikrini her daim taze tutmuştur.

Film gösterimleri yanında fuaye söyleşileri, sinema salonu dışındaki artık klasik haline gelen gerek sucuk ekmek gerekse diğer etkinliklerle kışın ortasında seyircinin içini ısıtmaya devam ediyor. 00:00 seanslarıyla da gece yarısından hemen sonra daha fazla kişiyle film seyretme isteğini hayata geçiren Palto Film Günleri, önümüzdeki yıllardan itibaren de siz gardrobunuzdan paltonuzu çıkardığınızda, şehrinizde olma planları yapıyor.

 

KAYNAK

Share
İlgili Eğitim