Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

İnsanlığın Vicdanına Sesleniyoruz!

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) Diyarbakır Yerel Destek Merkezi (YDM) Danışma Kurulu üyesi STÖ temsilcileri Açlık Grevlerinin sona erdirilmesi yönünde 22 Ekim'de Diyarbakır Cezaevi önünde bir basın açıklaması yaptı.

İçerik Alınlık Resmi

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) Diyarbakır Yerel Destek Merkezi (YDM) Danışma Kurulu üyesi STÖ temsilcileri Açlık Grevlerinin sona erdirilmesi yönünde 22 Ekim'de Diyarbakır Cezaevi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını STGM Diyarbakır YDM Danışma Kurulu adına Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SARMAŞIK) Genel Sekreteri M. Şerif CAMCI yaptı.

İnsanlığın Vicdanına Sesleniyoruz!

Diyarbakır Danışma Kurulu
Kürtlerin doğal ve haklı taleplerini görmezden gelen, Kürt Sorununun demokratik ve barışçıl çözümünü bir türlü gündemine almayan zihniyet, her geçen gün daha fazla insanın yaşamını yitirmesine ve ülkeyi daha da belirsiz bir sürece itmeye neden olmaktadır.

Bu tutumdan kaynaklı olarak Türkiye’deki pek çok cezaevinde binlerce insan sorunun çözümüne dikkat çekmek için süresiz/dönüşümsüz açlık grevine başlamış bulunmaktadır. İlk grubun başlattığı açlık grevi 42. gününe ulaştı. Bu saatten itibaren açlık grevine son verilse bile pek çok tutsağın bedeninde telafisi mümkün olmayacak ciddi ve de kalıcı sağlık problemlerinin oluşacağı kesindir. Her geçen dakika, bu insanları ölüme terk etme ve insanlığın gözü önünde kendi kaderiyle baş başa bırakma anlamı taşıyacaktır. Bu durum insanlığa karşı alenen işlenen bir suça ortak olmak demektir.

Ödettikleri bunca bedel yetmezmiş gibi hala bedel isteyen “ilahlar”, gencecik ana kuzularını masum ve haklı talepleri için ölüme terk ediyor. Tıkatılan hak arama yöntemleri karşısında adeta tek seçenek olarak yaşamları karşılığında ortaya konan bu eylemi doğru anlamak ve destek olmak gerektiğine inanıyoruz.

Bu nedenle kaygılı ve öfkeliyiz.

Sorunu bu hale getiren statükocu anlayıştan ziyade, öncelikle demokratik kamuoyunu ve kendine insanım diyen tüm Türkiyeli duyarlı yurttaşları muhatap kabul ediyor ve onların vicdanına seslenmek istiyoruz; göz göre göre bedenini ölüme yatıran siyasi tutsakların çığlığını duymanızı ve harekete geçmenizi bekliyoruz.

STGM Diyarbakır YDM Danışma Kurulu Üyeleri 
Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği / İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi/ Toplumsal Duyarlılık ve Şiddetle Karşıtlıları Derneği/ Göç Vakfı/ Amed Göç Der/ Çocuklar Aynı Çatının Altında Derneği/ Hebûn LGBT Oluşumu/ Diyarbakır Sanat Merkezi/ Diyarbakır Sinema Derneği/ YG21 Engelli Meclisi/ Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi/ Selis Kadın Merkezi

İlgili Dosyalar:

  1. Diyarbakır Danışma Kurulu [JPG] [13.56K]
Share
İlgili Eğitim