Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Taksim Projesi'nde ilk etap başlıyor; diğerleri kurulda bekliyor

Sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı Taksim trafiğini yer altına indiren ve Topçu Kışlası'nı yeniden inşasını öngören projeyle ilgili son durumu Belediye Başkanı Topbaş açıkladı.

İçerik Alınlık Resmi

Sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı Taksim trafiğini yer altına indiren ve Topçu Kışlası'nı yeniden inşasını öngören projeyle ilgili son durumu Belediye Başkanı Topbaş açıkladı.

Taksim trafiğini yer altına indiren ve Topçu Kışlası'nı yeniden inşasını öngören projenin ilk etabı kuruldan geçti; diğer etaplar da Koruma Kurulu'nda bekliyor.

Sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının "Taksim'i insansızlaştıracak" diyerek karşı çıktığı projeyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş son durumu anlattı.

Topbaş, ihalesi Kalyon İnşaat'a verilen birinci etabın çok kısa sürede başlayacağını ve bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Topbaş, kendilerinin de çekinceleri olduğu diğer etapların kurulda beklediğini söyledi.

"Taksim insanların zaman geçireceği bir yaşam noktası olmaktan çıkmış" diyen Topbaş, buradaki trafik yoğunluğunu ve otobüslerin orada peron olarak kullanılışını kaldırmak istediklerini belirtti.

"Tereddütlerimiz var"

Topbaş'tan satır başları:

* Tarlabaşı denilen taraftan Divan Oteli'ne gelen yolu alta almamız gerekiyor. Burada yoğun bir trafik var. Bunu yaptığımız zaman Taksim'deki Talimhane bölgesiyle Taksim Meydanı bütünlemiş olacak. Bunu birinci etap olarak projemize koymuştuk.

* Diğeri, Gümüşsuyu'ndan Taksim'e gelen yolu yer altına alarak Akm'nin önünden alttan geçmesi ve oradan Taşkışla'ya doğru alttan geçmesini öngören bir proje. Buna itirazlar vardı. Bizim de tereddütlerimizin olduğu bir proje. Çalışmaya halen devam ettiğimiz bir nokta.

* Diğeri de "Sıralselviler'" dediğimiz Aman Hastanesi ve Taksim İlkyardım ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu dar bir nokta. Burada çok yoğun bir trafik var. Orasını yayalaştırabilir miyiz diye bakıyoruz. Böylece Taksim yayalaşmış olacak. O trafiğin yer altına alınması çok zor bir iş. "Firuzağa Camii'nin olduğu yerden tünelle gelip, Taksim'in altında geçebilir miyiz? çalışmaları yaptık. Bunu projelendirerek, Koruma Kurulu'na takdim ettik.

* Fotoğraf Gümüşsuyu'nun projeden sonra olacak halini temsil ediyor.

http://bianet.org/bianet/kent/141482-taksim-projesinde-ilk-etap-basliyor-digerleri-kurulda-bekliyor

Share
İlgili Eğitim