Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema günleri başlıyor!

Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Eylül-Kasım 2012 süresince yürüteceği “Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” projesi başlıyor. 

İçerik Alınlık Resmi

Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Eylül-Kasım 2012 süresince yürüteceği “Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” projesi başlıyor. 

Diyarbakır’da sivil toplum çalışmalarının kültürel boyutuna katkı sağlamak amacıyla yola çıkılan ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen çalışma, kentte sivil toplum ve kültür sanat alanındaki kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Diyarbakır’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ortaklığıyla gerçekleşecek film gösterimleri ve yuvarlak masa tartışmalarından oluşan program, aynı zamanda sivil toplum gönüllüleri ve çalışanlarıyla sanatseverler arasında iletişim kurmayı da sağlayacak bir süreç olarak planlandı.

“Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” programının açılışı, 16 Eylül 2012 Pazar günü 19.30’da Sülüklü Han’da kısa bir sunumla başlayacak. Ardından Ralf Christensen’in dünyanın farklı kıtalarındaki sivil direniş öykülerini anlattığı Direniş Öyküleri belgesel gösterimi gerçekleşecek.  Danimarka’daki COP 15 küresel iklim toplantısını kuşatan bisikletli aktivistler, Bolivya’da anayasal taleplerini duyurmaya çalışan grafitici kadın eylemciler, Nepal’de ezilenlerin isyan bayrağını açtığı meydan tiyatrosu gösterileri, Mısır’da Tahrir olaylarından sadece haftalar önce politik şarkılar söylerken polisle karşı karşıya gelen müzisyenler… Dört farklı kıtadan küçük ama alternatif sivil itaatsizlik öyküleri anlatan Direniş Öyküleri, !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ndeki gösteriminin ardından Türkiye’de ikinci kez Diyarbakır’da izleyiciyle buluşacak.

16 Eylül’de yapılacak açılışın ardından, Kasım 2012’ye kadar sürecek olan programda çocuk hakları, gençlik ve eğitim, kadın hakları ve LGBT aktivizmi, insan hakları ve toplumsal adalet başlıkları ele alınacak. Programın kapanış konusu ise kentleşme ve kentsel dönüşüm olacak. İki hafta arayla Cuma-Cumartesi günleri yapılacak film gösterimleri ve ikinci gösterimin ardından gerçekleşecek yuvarlak masa tartışmalarından oluşan program, Diyarbakır’da insan hakları alanındaki tartışma gündemlerini dünyanın farklı yerlerindeki benzer tartışmalarla ilişkilendirmeyi ve hem sinemaseverlerin hem de sivil toplum gönüllülerinin ortak ilgisine açmayı hedefliyor.

“Diyarbakır’da Sivil Toplumla İnsan Hakları ve Sinema” 16 Eylül’deki açılışın ardından 21-22 Eylül 2012 tarihlerinde ÇAÇA ve Göç Vakfı ortaklığıyla çocuk hakları başlığının ele alındığı programla devam edecek.

 

İletişim ve ayrıntılı bilgi için:

Diyarbakır Sanat Merkezi                               

Telefon: 0 412 228 9400    E-posta: [email protected]

 

Açılış Gösterimi:

Sülüklü Han       

Adres: Gazi Caddesi Demirciler Çarşısı Suriçi Diyarbakır 

Share
İlgili Eğitim