Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

4 Eylül Dünya Cerebral Palsy Günü

4 Eylül Dünya Cerebral Palsy Günü kampanyası, ülkemizde, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) öncülüğünde devam ediyor.

İçerik Alınlık Resmi

4 Eylül Dünya Cerebral Palsy Günü kampanyası, ülkemizde, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) öncülüğünde devam ediyor.

TSÇV, tüm türk halkını, Cerebral Palsy’li bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak fikirlerini paylaşmaya ve oylamaya davet ediyor. Fikir paylaşımı ve oylamalar, eylül ayı sonuna kadar devam edecek. En çok oy alan öneriler Paris’te açıklanacak.

Amerika ve Avustralya’da başlatılarak hızla dünya ülkelerine yayılan “World CP Day” (Dünya Cerebral Palsy Günü) farkındalık kampanyası, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) öncülüğünde Türkiye’de de devam ediyor.

TSÇV, bu yıl 4 Eylül’e denk gelen “World CP Day” kapsamında başlatılan ve “1 Dakikada Dünyamı Değiştir” adıyla yürütülen kampanya kapsamında, tüm Türk halkından, CP’li bir insanın hayatında fark yaratacak önerilerini,  www.tscv.org.tr  web sitesinden paylaşmalarını bekliyor. 

Siteye gönderilen 1 dakika uzunluğunda video veya metin şeklindeki öneriler ise, 4 Eylül 2012’den itibaren kampanyanın global sitesi olan www.worldcpday.org sitesine yüklenecek ve Eylül sonuna kadar tüm dünya tarafından okunup oylanabilecek.  En çok oy alan öneriler ise; Eylül ayı sonunda Paris’te düzenlenecek uluslararası CP Paneli’nde ilan edilecek. Bilimsel yönden de ele alınacak fikirlerin gerçekleştirilebilmesi için çalışmalara başlanacak.

Başvuru ve oylama ile ilgili detaylı bilgilere TSÇV web sitesi (www.tscv.org.tr), You Tube, Facebook ve Twitter sayfalarından (tscv1989) ulaşılabiliyor.

“Çok önemli bir farkındalık kampanyası”

Kampanya hakkında açıklama yapan TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin, “Kampanya, Avustralya ve Amerika’da CP alanında öncü sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları çok önemli bir CP farkındalık kampanyası. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak biz de Avustralya’dan bu kampanyaya katılma teklifi aldık ve bu teklifi büyük bir mutlulukla kabul ettik”  açıklamasını yaptı. Bugüne kadar www.tscv.org.tr sitesinden çok yararlı öneriler geldiğini söyleyen Nigar Evgin, “Türkiye’deki herkesi yalnızca 1 dakikasını ayırarak, önerilerini paylaşmaya ve oylamaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

World CP Day “Change My World in 1 Minute” kampanyasının uygulandığı tüm ülkelerde birer gönüllü elçisi bulunuyor. Kampanyanın Türkiye’deki gönüllü elçisi ise Pınar Deniz Küçükyıldırım. Kampanya elçisi olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Pınar Deniz Küçükyıldırım, “Sizinle aynı sokakta yürümek, aynı otobüse binmek, sizinle birlikte hayatın tadına bakmak isteyen on binlerce Cerebral Palsy'li yaşıyor bu ülkede. 4 Eylül Dünya Cerebral Palsy Günü. Sizler, bu vesileyle, Cerebral Palsy’li bireylerin hayatını kolaylaştıracak önerilerde bulunarak, onların hayatına dokunma şansına sahipsiniz. Bir CP’li olarak, TSCV’nin ülke temsilcisi olmaktan gurur duyuyor ve herkesi yalnızca bakmaya değil görmeye, teğet geçmeye değil dokunmaya, hissetmeye çağırıyorum”  dedi.

CP’li yaşamı kolaylaştırmaya yönelik bu büyük adım ile CP’li bireyler, “biz de varız” diyerek, dünyaya seslerini duyuracaklar.

www.tscv.org.tr

Detaylı Bilgi İçin: Mehtap Çakıroğlu Kaynak, Grup 7 İletişim

Share
İlgili Eğitim