Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

SPoD'Dan Avukatlara LGBT Hakları Eğitimi

LGBT konularında bilgi ve deneyim sahibi avukat sayısının yetersizliğine dikkat çeken SPoD, avukatlara LGBT Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar konulu eğitim verecek.

İçerik Alınlık Resmi

LGBT konularında bilgi ve deneyim sahibi avukat sayısının yetersizliğine dikkat çeken SPoD, avukatlara LGBT Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar konulu eğitim verecek.

spod
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBT hakları konusunda avukatlara eğitim verecek.

LGBT konularında bilgi ve deneyim sahibi avukat sayısının yetersizliğine dikkat çeken dernek, LGBT Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar konulu eğitimi "Türkiyeli LGBT'lerin Adalete Erişim Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirecek.

Eğitimler Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl Gül ve Lambdaistanbul Derneği Avukatı Fırat Söyle tarafından verilecek

SPoD, avukatlara yönelik ilk LGBT hakları eğitimini Temmuz ayında altı ilden 22 avukatın katılımıyla gerçekleştirmişti.

22-23 Eylül 2012 tarihlerinde ikinci kez İstanbul'da düzenlenecek olan eğitimde de temel insan hakları, avukat-müvekkil ilişkilerinde LGBT duyarlılığı, uluslararası sözleşmelerin iç hukukta uygulanması, AİHM içtihatları, Türkiye'den dava örneklerinin yanı sıra, vaka analizlerinin yapılacağı çalışmalarla avukatlar arasında bilgi ve deneyim aktarımının sağlanması hedefleniyor.

Katılımcı sayısı 25 ile sınırlı olduğu eğitime katılmak isteyen avukatların, özgeçmişlerini ve doldurdukları başvuru formunu en geç 10 Eylül'e kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

İstanbul dışından katılacak avukatların ulaşım ve konaklama masrafları SPoD tarafından karşılanacak. Eğitimin gerçekleştirileceği yer ve eğitim programı daha sonra katılımcılarla paylaşılacak. Eğitimde tüm oturumlara katılım zorunlu.

* SPoD'un web sitesi için tıklayın.

http://bianet.org/bianet/hukuk/140584-spoddan-avukatlara-lgbt-haklari-egitimi

İlgili Dosyalar:

  1. spod [JPG] [63.73K]
Share
İlgili Eğitim