Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği Şehir İçi Ulaşım Zammını Yargıya Taşıyor

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği üyeleri bir süre önce Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan şehir içi ulaşım zammının durdurulması için mahkemeye dilekçe verdi.

İçerik Alınlık Resmi

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği üyeleri bir süre önce Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan şehir içi ulaşım zammının durdurulması için mahkemeye dilekçe verdi.

zam
Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Bakal ve bir grup üye, Bölge İdare Mahkemesi binası önünde toplandı. Basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Bakal, Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşıma yaptığı adaletsiz zammın durdurulması konusunda yargının gereğini yapacağını belirterek, "Kendi içinde çelişkilerle, adaletsizlikle dolu Eskişehir şehir içi ulaşım zammı Büyükşehir Belediye Başkanından başka kimseyi memnun etmemiştir. Büyükşehir Belediyesi verilere göre, şehrimizde en uzun şehir içi hat uzunluğu 30 kilometre, en kısa şehir içi hat uzunluğu ise 4 kilometredir. Yolcu taşımacılığı yolcu güzagahları çok kısadır. Demir tekerlekli taşıma araçlarının enerji tüketimi lastik tekerlekli taşıma araçlarına nisbeten yüzde 30 azdır. Halk otobüsçülerinin taleplerine çözüm Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak 'adil kar' paylaşımında aranmaktadır. Zammın sebebleri konusunda hiç kimse 'cambaza bak' mantığı ile tükeciyi yanıltmasın. Bu zammın sorumlusu Büyükşehir Belediyesi'dir. Hukuksuz, usulsüz, Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelere aykırı olarak Eskişehir'de şehir içi ulaşıma yapılan zammın yürütülmesinin durdurulması için bugün İdare Mahkemesi'ne başvurduk" dedi.

 

haberfx

İlgili Dosyalar:

  1. zam [JPG] [11.59K]
Share
İlgili Eğitim