Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Geceyarısı Taksim'de sürgü için eylem

Alevi Dernekleri, Malatya Sürgü'de Alevi bir ailenin evine saldırılmasını dün gece Taksim'de düzenlediği bir basın açıklamasıyla protesto etti.

İçerik Alınlık Resmi

Alevi Dernekleri, Malatya Sürgü'de Alevi bir ailenin evine saldırılmasını dün gece Taksim'de düzenlediği bir basın açıklamasıyla protesto etti.

alevi dernekleri

28 Temmuz Cumartesi günü Malatya ili Doğanşehir ilçesi Sürgü Beldesi'nde Alevi yurttaşların yaşadığı yerlerde rahatsız edici bir şekilde davul çalan davulcular ile Alevi yurttaşlar arasında çıkan tartışmanın ardından mahalleye gelen kalabalık bir grup Alevilerin evlerine saldırmıştı. 29 Temmuz Pazar gecesi 22.30 sıralarında 1000 kişilik grup toplanarak mahalleye tekrar saldırdı. Bunun üzerine Alevi Dernekleri tüm Alevileri sokağa inmeye çağırdı.

Taksim Meydanı'nda da gece 00.30 civarında 200 kişilik bir kalabalık toplandı. Grupa adına Hacı Bektaşi Veli Derneği'nden Vedat Kara bir açıklama yaptı. Kara açıklamasında şöyle dedi: "Her yıl Ramazan ayında Alevilere yönelik yapılan provokasyonlar yapılıyor. Bu yıl ilk olarak provokasyonlara Doğanşehir'de başlandı. Doğanşehir'de Alevilerin canına kast etmeye yönelik dün yaşanan olaylar bugün de tekrar etmiştir. Saldırıyı gerçekleştirenler Alevilerin oradan gitmesini istiyorlar. Yanılıyorlar, Aleviler yaşadıkları yerlerden hiç bir yere gitmeyecekler, Sürgü Alevilere sürgün yeri olmayacak."

"Olay münferit deği"

Kara şöyle devam etti: "Olay küçük, basit, münferit gibi gösterilmeye çalışılsa da olay böyle değildir, olay örgütlüdür ve olayı gerçekleştirenler siyasal iktidardan cesaret almaktadır, bu açıktır. Bizler Aleviler olarak bu ülkede bir katliama daha izin vermeyeceğiz. Alevi örgütleri Sürgü'dedir, Sürgü halkıyla beraberdir. Hepimizin gözü de oradadır. Bizler Sürgü'deki insanların güvenliği sağlanana kadar sokaklarda olacağız.  Sivas ta kaybettiklerini anmaya gelen binlerce insanı dağıtan Jandarma, Sürgü de 500 kişiyi dağıtamıyor, güvenliği sağlayamıyor, bu bizi düşündürüyor. Bir kez daha söylüyoruz: Alevilik haktır, Aleviler vardır"

Kalabalık açıklamadan sonra; "Sürgü sürgün yeri olmayacak",  "Suriye'yi bırak Malatya'ya bak" , "Malatya Sivas olmayacak." sloganlarıyla oturma eylemine yaptı.

http://bianet.org/bianet/diger/140013-geceyarisi-taksimde-surgu-icin-eylem

İlgili Dosyalar:

  1. alevi dernekleri [JPG] [126.87K]
Share
İlgili Eğitim