Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

İzmir Alevileri Ve Bektaşileri Samudbaba Türbesinde İbadeti Sona Erdi

Urla Belediyesi’nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri’nin katkılarıyla düzenlediği “I. Urla Samudbaba Festivali Anma Törenleri” yapıldı.

İçerik Alınlık Resmi

Urla Belediyesi’nin Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri’nin katkılarıyla düzenlediği “I. Urla Samudbaba Festivali Anma Törenleri” yapıldı.

Urla Sıraselviler Mevkiinde bulunan Samudbaba Türbesi’nde yapılan festivale bin beş yüze yakın kişi katıldı.

16-17 Haziran tarihleri arasında iki gün süren festival, ilk gün adakların kesilmesi ve Yamanlar Cem Evi Dedesi Nesimi Dede’nin duaları eşliğinde yapılan Cem ile başladı. Cem sonrası konuklara etli pilav dağıtıldı.Festivalin ikinci günü Urla Belediyesi tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılan Samudbaba Türbesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı, törene katılan İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, Urla Müftüsü Dr. Abdülkadir Karakuş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Engin Gündük, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz ve Karşıyaka Yamanlar Cem Evi Dedesi Nesimi’nin okuduğu dualarla gerçekleştirdi. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu: “Dostluk ve barış duyguları taşıyan herkese yerimiz var” dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Engin Gündük; “Bizler sevgiye, barışa ikrar veriyorsak karşımızdakinin de vermesi lazımdır. 75 milyondan vergi alınıyor ama bu vergiler 30 milyon Alevi’ye dönmüyor. Bizim vergilerimiz bize dönsün, bizim ibadetimize dönsün” dedi.

İzmir CHP Milletvekili Musa Çam; 'Bin yıllardır bu ülkede tüm inanışlara sahip insanların kardeşçe bir arada yaşadığını dile getirerek bu birlik ve beraberliğin bozulamayacağını” söyledi. 1.Urla Samudbaba Festivali Anma Törenleri, Alevi Kültür Dernekleri Urla Semah Erkan’ının semah gösterileri ve saz eşliğinde söylenen türkülerle sona erdi.

http://www.haberfx.net/izmir-alevileri-ve-bektasileri-samudbaba-turbesinde-ibadeti-sona-erdi-haberi-528121/

Share
İlgili Eğitim