Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

"Cinsiyetçi Başbakan İstemiyoruz"

Kürtaj Haktır, Karar Kadınların platformunun çağrısıyla Pazar günü Cumhuriyet Meydanında toplanan İzmirli kadınlar bir kez daha “bedenimiz bizimdir, kürtaj hakkımızı tartıştırmıyoruz” dedi.

İçerik Alınlık Resmi

Kürtaj Haktır, Karar Kadınların platformunun çağrısıyla Pazar günü Cumhuriyet Meydanında toplanan İzmirli kadınlar bir kez daha “bedenimiz bizimdir, kürtaj hakkımızı tartıştırmıyoruz” dedi.

Kürtaj Haktır, Karar Kadınların platformunun çağrısıyla Pazar günü Cumhuriyet Meydanında toplanan İzmir'li kadınlar bir kez daha "bedenimiz bizimdir, kürtaj hakkımızı tartıştırmıyoruz" dediler.

Alandan Konak yönüne yürüyüşe geçen kadınlar yol boyunca şu sloganları attılar;

"Kürtaj değil Uludere cinayet", "AKP elini bedenimden çek", "Kürtaj hakkımız, cinayet değil, bedenim benim, Tayyip'in değil",  "Tacize, tecavüze, kürtaj yasağına ses çıkar", "Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma, kendin yat kuluçkaya, bir Tayyip iki Tayyip üç Tayyip doğurmaya", "Jin jiyan azadi", "Kadın yaşam özgürlük", "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" ve "Kadınlar artık susmayacaklar"

Eyleme sadece kadınların katılacağının bütün duyurularda belirtilmesine rağmen, kortejde yürümek isteyen kimi erkeklerle zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Yürüyüşün son bulduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde okunan basın açıklamasında özetle şu sözlere yer verildi:

"Sekiz haftaya kadar kürtaja izin verileceği haberleri basına yansıdı. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Tabipler Odası ve diğer hekim kuruluşlarının görüşlerini dikkate almayan bu heyetin görüşünü dikkate almıyoruz.

"Bizler; diğer ülkelerde olduğu gibi 12- 14 haftaya kadar sağlıklı ücretsiz ve ulaşılabir kürtaj hakkını, bedenimizle ilgili olan bu kararın bize ait olup babanın ve kocanın iznine tabi olmamasını, kürtajın vazgeçilmez bir kadın hakkı olarak uluslararası insan hakları belgelerinde yerini bulmasını talep ediyoruz."

Daha sonra Pippa müzik grubuyla birlikte Türkçe ve Kürtçe şarkılar söylendi, halaylar çekildi. Saat 19'da eyleme son verildi. Çevredeki erkeklerin belediye önünde birikerek mitingi seyretmesi dikkat çekiciydi.

http://bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/139142-cinsiyetci-basbakan-istemiyoruz

Share
İlgili Eğitim