Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

"Yemezler!"

Greenpeace eylemcileri, Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı önünde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) karşıtı bir eylem gerçekleştirdi.

İçerik Alınlık Resmi

Greenpeace eylemcileri, Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı önünde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) karşıtı bir eylem gerçekleştirdi.

yemezler

İnek kostümü giyen bir eylemci, sürdüğü silindirle, yere atılmış sembolik GDO’lu mısır koçanları, yumurta, süt ve yoğurt kutularının üzerinden geçti. Diğer eylemciler ise “GDO mu? Yemezler!” yazan pankartlarla, yemezler.org adresindeki internet sitesine dikkat çekti.

GDO'ların, hayvan yemi olarak kullanılma bahanesiyle ülkemize sokulmaya çalışıldığını hatırlatan Greenpeace Akdeniz Tarım Kampanyası Sorumlusu Tarık Nejat Dinç, “Aralık ayında 13 GDO’lu mısır çeşidinin yem amaçlı kullanılmak üzere ithal edilmesine izin veren Biyogüvenlik Kurulu, şimdi de 9 yeni GDO’lu mısırın ithalat başvurusunu inceliyor ve yasa gereği kamuoyunun görüşüne başvuruyor. Greenpeace olarak bileşeni olduğumuz ‘GDO’ya Hayır Platformu’ ile birlikte, bu mısır çeşitleriyle ilgili bilimsel görüşümüzü hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Mısırdan patatese, soyadan şeker pancarına kadar 30 GDO çeşidinin gıda amaçlı kullanılmak üzere izin beklediğine dikkat çeken Dinç, “Bugün hayvan yemi olarak gündemimize giren GDO'ları, önümüzdeki günlerde doğrudan insan gıdası olarak soframıza getirmeye çalışacaklar ama artık YEMEZLER!” ifadelerini kullandı.

Dinç sözlerine şöyle devam etti: “GDO’lu yemlere artık Sarıkız bile YEMEZLER diyor. Biz de Greenpeace olarak GDO lobisinin masallarına YEMEZLER diyoruz! Halkımızı GDO’lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt, yumurta ve peynire YEMEZLER demeye davet ediyor, yemezler.org sitesine bekliyoruz. Bir imza atın, hep birlikte Türkiye’yi GDO çöplüğü olmaktan kurtaralım.” dedi. 

Greenpeace Akdeniz'den yapılan açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

- GDO'lu gıdalar her geçen gün daha büyük bir tehdit haline geliyor, GDO'lu ürünlere karşı tüketicilerin dikkati kırılmaya çalışılıyor. Oysa bilimsel, etik, dini veya kişisel sebeplerle GDO’ları istemeyen bir kamuoyu var. Her vatandaşın ne yiyip içtiğini bilme ve ona göre seçme hakkı var. Ancak halkımız tükettiği et, süt, yumurta gibi temel besin maddelerinin elde edildiği hayvanların GDO'lu yemle beslenip beslenmediğini bilme hakkından mahrum bırakılıyor.

- Tarım ürünlerinin laboratuvarda üretilen çeşitler haline gelmesi, tohum ve kimyasal ilaç üreticisi çokuluslu şirketlere bağımlılığını artırarak, geleneksel çiftçilikte ve yerel türlerin kullanımında olumsuz etkilere neden oluyor. Greenpeace, sürdürülebilir hayvancılık ve organik tarım politikalarını savunuyor. Yemezler.org aracılığıyla bir imza da siz atarak, Greenpeace’in GDO’ya karşı mücadelesine destek verebilirsiniz.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25322783/

İlgili Dosyalar:

  1. yemezler [JPG] [65.20K]
Share
İlgili Eğitim