Çalışmanın Tarihi/Yeri: (Diğer illerdeki atölye tarihleri daha sonra duyurulacaktır)
01-02 Şubat 2014/Adana
15-16 Şubat 2014/İzmir
Atölye Çalışması Programı Hakkında
İletişim ve Sosyal Medya Atölye Çalışmaları programı; 2 günlük bir eğitim programıdır. Atölye çalışmalarında amaç STÖ temsilcileri üzerinden örgütlerin güçlendirilmesidir. Atölyeler Adana, İzmir, Diyarbakır, Eskişehir ve Van olmak üzere 5 farklı ilde düzenlenecektir. Başvurular belirli aralıklarla illerin kapsadığı alanlara göre bölgesel olarak alınacaktır. İlan hak temelli çalışan sivil toplum örgütü temsilcilerinin başvurularına açıktır. Programa bir örgütü temsilen iki kişinin katılması gerekmektedir.
Program ve İçeriği Hakkında
Çalışmalar iletişim araçları ve sosyal medyanın sivil toplum çalışmalarında etkin kullanılması için katılımcı örgütlerin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Bu kapsamda program interaktif tartışma, sunum, deneyim aktarımı ve atölye çalışmalarını içermektedir.
Konunun uzmanlarına dönük olmayan program, sosyal medyayı orta-iyi düzeyde kullanan ve üyesi olduğu örgütte bir sosyal medya iletişim stratejisi olmayan veya bunu geliştirmek isteyen STÖ temsilcilerine yöneliktir.
İki günlük eğitimin sonunda STÖ’ler sosyal medya iletişimini planlama ve gerçekleştirme konusunda bilgileneceklerdir. Sosyal medya iletişimi oldukça emek yoğun bir süreç olduğu için, doğrudan bu konuda sorumluluk alacak STÖ üyelerinin katılması gerekmektedir.
Çalışma Programı:
Çalışmanın Tarihi/Yeri:
01-02 Şubat 2014/Adana
15-16 Şubat 2014/İzmir
Çalışmaya davetli iller:
Adana için: Adana, Mersin, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, Nevşehir, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Karaman, Kayseri
İzmir için: İzmir, Denizli, Muğla, Uşak, Isparta, Burdur, Aydın, Antalya, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir
Başvuru ve Değerlendirme Süreci Hakkında:
İlan tarihi: 30 Aralık 2013
Son Başvuru Tarihi: 14 Ocak 2014, saat 16:00
Not: Katılımcılara ait yol ve konaklama masrafları karşılanmaktadır.
Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanma Tarihi: 16 Ocak 2014
Bu programa İzmir ve Adana STGM Yerel Destek Merkezlerinin hizmet verdiği ve yukarıda belirtilen illerden; temel insan hakları, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, , engelli hakları, çocuk hakları ve kültür/kültürel haklar alanlarında çalışmalarını aktif olarak sürdüren STÖ’ler başvurabilirler. Çalışmada edinilen bilgi ve deneyimin örgüte verimli bir şekilde aktarılması ve etkinin sürdürülebilirliği amacıyla eğitime bir örgütü temsilen iki temsilcinin ayrı ayrı başvurması gerekmektedir.
Destek verebileceğimiz örgüt sayısı sınırlı olduğundan aşağıdaki kriterler göz önüne alınarak değerlendirme yapılacaktır:
+ Hedef grupların (toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, insan hakları, engelli hakları, çocuk hakları, kültür/kültürel haklar alanlarında faaliyet gösteren STÖ’lerin) eşit dağılımı;
+ STÖ’lerin ülkedeki sayılarına göre, tematik alanlardaki oransal dağılımları;
+ STÖ’lerin coğrafi dağılımları ve temsiliyetleri.
+ Katılımcıların sosyal medya hesaplarını etkin olarak kullanması,
+ Başvuru formunun eksiksiz ve açıklayıcı bir şekilde doldurulması,
+ Başvurunun eğitim amaç ve hedefleri ile uyumlu olması,
+ Başvuru formunda yer alan “eklemek istedikleriniz” başlıklı son soru kutucuğuna aşağıdaki soruları gözeterek vereceğiniz detaylı cevap üzerinden değerlendirme yapılacaktır.
- STÖ’nüzün hangi sosyal medya hesabı var? (twitter, facebook vb.) Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
- Kendinizi iyi bir sosyal medya kullanıcısı olarak değerlendirir misiniz?
- İçinde yer aldığınız STÖ’nün sosyal medya mecraları var mı? Varsa bu mecraları kim yönetiyor, bir strateji izleniyor mu? Sayfa adreslerini lütfen yazınız.
- Yönettiğiniz kişisel veya kurumsal bir blog var mı? Blogları takip ediyor musunuz?
Başvuru Formu
Başvurularınızı STGM web sitesinde /tr/uyelik/giris adresinde bulunan STGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için sisteme üye olmanız, profilinizi bir defaya mahsus doldurmanız ve üyesi olduğunuz STÖ'yü seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Başvuru--> Yeni Başvuru adımlarını takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.
STGM Bilgi Yönetim Sistemi’ne Giriş
STGM Bilgi Yönetim Sistemi'nin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgileri buradan alabilirsiniz. Başvuru aşamasında karşılaştığınız sorunları [email protected] adresine bildirirseniz en kısa zamanda sorununuzu çözmeye çalışacağız.
İlgili Dosyalar:
- TACSO - STGM [JPG] [24.12K]