Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Talepler Cumhurbaşkanlığı’nda

Nefret Suçları Platformu temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’i makamında ziyaret etti.

İçerik Alınlık Resmi

Nefret Suçları Platformu temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’i makamında ziyaret etti.

Nefret Suçları Platformu temsilcileri, ‘Nefret Suçları Yasa Kampanyası’ çerçevesinde, CHP İstanbul milletvekili Melda Onur ile birilikte platformun kampanya koordinatörlüğünü yürüten Murat Köylü, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Salih Efe ve Kaos GL Derneği avukatı Hayriye Kara Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’i makamında ziyaret etti.

Platformun genel koordinatörü Murat Köylü, içinde Alevi, Engelli, LGBT derneklerinin de bulunduğu 60’a yakın Sivil Toplum Örgütünün platform üyesi olduğunu belirtti. Ardından nefret suçlarını ne olduğu ve platformun amacı hakkında bilgi veren Köylü; “Nefret Suçları kimlikleri hedef alıyor, bu nedenle toplumun her kesimini ilgilendiriyor, platform olarak hiçbir grubu dışarıda bırakmıyoruz.” dedi. Tüm mağdur grupları kapsayacak bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ise, nefret suçlarının ötekileştirmeyle ilgili olduğunu belirterek, nefret suçlarının yasalaşmasının, üzerinde herkesin anlaşabileceği, kimsenin itiraz edemeyeceği bir konu olduğunu ifade etti. Nefret suçlarına ilişkin uluslararası normlarda bir mutabakat olduğunu söyleyen İsen, yasal düzenlemenin yanı sıra insanların kafalarındaki önyargı ve ötekileştirmenin önlenmesi ile ilgili de çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra hayvan hakları konusunda tüm partilerin ortaklaştığını belirtti ve bu konunun nefret suçlarında kimsenin itiraz etmeyeceği bir konu olduğunu ifade etti.
Share
İlgili Eğitim