Skip to main content
Image
STGM'den Duyuru
Share

Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitim Programı / Ankara

Eğitim Hakkında; Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitim Programı; 3 günlük eğitim, ödev ve 2 günlük çalışma ziyaretinden oluşmaktadır. Eğitimler belli aralıklarla kısa süreli olarak ilana çıkar ve gerçekleştirilir. İlan hak temelli çalışan sivil toplum örgütü temsilcilerinin başvurularına açıktır. Eğitime her örgütü temsilen üç katılımcının katılması gerekmektedir. Eğitim programında amaç STÖ temsilcileri üzerinden örgütlerin güçlendirilmesidir.

Eğitim Hakkında;

Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitim Programı; 3 günlük eğitim, ödev ve 2 günlük çalışma ziyaretinden oluşmaktadır. Eğitimler belli aralıklarla kısa süreli olarak ilana çıkar ve gerçekleştirilir. İlan hak temelli çalışan sivil toplum örgütü temsilcilerinin başvurularına açıktır. Eğitime her örgütü temsilen üç katılımcının katılması gerekmektedir. Eğitim programında amaç STÖ temsilcileri üzerinden örgütlerin güçlendirilmesidir.

Program ve İçeriği Hakkında

Eğitim programı ayrımcılık ve ayrımcılıkla mücadele konularında katılımcı örgütlerinin güçlendirilmesini, katılımcıların bilgi birikimini arttırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda program kısa film teknikleri, senaryo yazımı, film analizi gibi tekniklerle birlikte enteraktif tartışma, sunum ve deneyim aktarımı ve atölye çalışmalarını içermektedir.

Eğitim Programı

• Ayrımcılık ve temelleri
• Gündelik hayatta ayrımcılık
• Ayrımcı dilin dönüştürülmesis
• Katılımcı yöntemlerle senaryo yazımı
• Bir öğrenme ve paylaşım ortamı olarak kısa film yapımı
• Film analizi: Türkiye Sinemasında Ayrımcılık

Çalışma Programı:

Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele” Eğitim programı

Tarih: 24-25-26 Ocak 2013

Yer: Ankara

Ödev Son Tarihi: Eğitim ve Çalışma Ziyareti arasındaki süreçte tamamlanacaktır.


Çalışma Ziyareti: Eğitimi takip eden ay içinde gerçekleştirilecektir. Ziyaret kapsamında ayrımcılık alanında faaliyet yürüten STÖ’ler ziyaret edilecek ve çalışmalarına dönük deneyim paylaşımında bulunulacaktır.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci Hakkında:

İlan Tarihi: 27 Kasım 2013

Son Başvuru Tarihi: 25 Aralık 2013

Not: Katılımcılara ait yol ve konaklama masrafları STGM tarafından karşılanmaktadır.

Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanma Tarihi: 03 Ocak 2013

Bu programa STGM’nin hedef kitlesinde yer alan toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, insan hakları, engelli hakları, çocuk hakları, kültür/kültürel haklar alanlarında çalışmalarını aktif olarak sürdüren STÖ’ler başvurabilirler.

Eğitim programına 15 aktivist seçilecektir. Eğitim sonucu oluşan bilgi ve deneyimin örgüte aktarılması ve atölye çalışmalarının bütünlüğünün sağlanması amacıyla her örgütten 3 kişinin ayrı ayrı başvurması gerekmektedir.

Bu doğrultuda değerlendirme aşağıdaki kriterler doğrultusunda yapılacaktır;

• Hedef grupların (toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, insan hakları; engelli hakları, çocuk hakları, kültür/kültürel haklar alanlarında faaliyet gösteren STÖ’lerin) eşit dağılımı;
• STÖ’lerin ülkedeki sayılarına göre, tematik alanlardaki oransal dağılımları;
• STÖ’lerin coğrafi dağılımları ve temsiliyetleri.
• Başvuru metinini eksiksiz ve açıklayıcı bir şekilde doldurulmuş olması.
• Başvurunun eğitim amaç ve hedefleriyle uyumlu olması.

Başvuru Formu

Başvurularınızı STGM web sitesinde /tr/uyelik/giris adresinde bulunan STGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için sisteme üye olmanız, profilinizi bir defaya mahsus doldurmanız ve üyesi olduğunuz STÖ'yü seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Başvuru--> Yeni Başvuru adımlarını takip etmeniz gerekiyor.

STGM Bilgi Yönetim Sistemi'nin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgileri buradan alabilirsiniz. Başvuru aşamasında karşılaştığınız sorunları [email protected] adresine bildirirseniz en kısa zamanda sorununuzu çözmeye çalışacağız.

Share
İlgili Eğitim