Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Af Örgütü “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Galata Kulesi’ndeyiz!”

Uluslararası Af Örgütü olarak, insan hakları savunucuları ve destekçilerimizle 10 Aralık’ta saat 20.30’da Galata Kulesi’nde insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için toplanıyoruz.

İçerik Alınlık Resmi

Uluslararası Af Örgütü olarak, insan hakları savunucuları ve destekçilerimizle 10 Aralık’ta saat 20.30’da Galata Kulesi’nde insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için toplanıyoruz.

İnsan Hakları Günü bağlamında 17 Aralık’a kadar sürecek olan, bireylerin saygı görmesi, korunması ve ihtiyaçlarının karşılanmasını talep eden mektupların yazıldığı ve http://www.acileylem.org adresi üzerinden yürüttüğümüz bir mektup yazma maratonu başlatmıştık. Türkiye’nin işlediği vaka da zorunlu askerlik hizmetine karşı makale yazmak, konuşmalar yapmak gibi faaliyetlerden dolayı "halkı askerlikten soğutmak" ile suçlanan Halil Savda.

Şimdi ise 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü insan haklarına duyarlı kalabalıklarla birlikte kutlamayı amaçlıyoruz. Dünya çapında 82 ülkedeki Uluslararası Af Örgütü şubeleri çeşitli etkinliklere imza atacak. Türkiye Şubesi olarak biz de 10 Aralık Cumartesi saat 20.30’da Galata Kulesi’ne bir projeksiyon gösterimi gerçekleştirerek Halil Savda’nın resmini kuleye yansıtacağız. İnsan hakları savunucuları ve destekçiler de ellerinde Halil Savda’nın resminin olduğu fenerlerle toplanacak. Bütün Türkiye’de insan haklarına dair etkinliklerin düzenleneceği 10 Aralık’ta akşam 20.30’da Galata Kulesi’nde bizimle olmanız dileğiyle.

Acileylem.org adresi üzerinden yürüttüğümüz mektup yazma projesinin duyurulmasında bize yardım eden isimler arasında Şevval Sam, Zuhal Olcay, Mahir Günşiray, Murat Ertel, Serkan Keskin, Ayça Damgacı, Nadire Mater, Nazım Alpman ve daha birçok isim yer almaktadır. Çağrı videolarımıza şu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.youtube.com/playlist?list=PL6B4FD09E63B6D0B1

Dünya çapındaki etkinliklerden bazıları ise şöyle: Kanada Şubesi Niagara Şelalesi Uluslararası Af Örgütü sarısı ile ışıklandırılacak, Almanya Şubesi Belin’de Potsdamer Platz 5’e Fatima Hussein’in resmi projeksiyonla yansıtılacak, İzlanda Şubesi birkaç grafiti sanatçısından Reykjavik’de iki duvarı boyamasını isteyecek, Tayvan Şubesi “Shine A Light” konseri düzenleyecek.

Uluslararası tanıtım videomuz: Shine A Light - http://vimeo.com/32956571

Trafo ajansının Uluslararası Af Örgütü adına çektiği tanıtım videosu: http://vimeo.com/33147121

Halil Savda’ya dair: http://www.amnesty.org.tr/ai/node/1643

Dünya çapındaki vakalara da bu sayfadan ulaşabilirsiniz: http://bit.ly/ukwhAU - http://bit.ly/uQQddn

Share
İlgili Eğitim