Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Liseliler sınav sistemine karşı meydanlarda

Galatasaray ve Taksim meydanlarında toplanan yaklaşık 2 bin lise öğrencisi, YGS'yi, eğitim sistemini ve şifre skandalını protesto etti. Öğrenciler Gezi Parkı'nda çadır kurup oturma eylemine başladı.

İçerik Alınlık Resmi

Galatasaray ve Taksim meydanlarında toplanan yaklaşık 2 bin lise öğrencisi, YGS'yi, eğitim sistemini ve şifre skandalını protesto etti. Öğrenciler Gezi Parkı'nda çadır kurup oturma eylemine başladı.

Galatasaray ve Taksim meydanlarında toplanan iki bine yakın lise öğrencisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ve bu yılki sınav sonrası açığa çıkan şifre skandalına karşı tepki göstermek için biraraya geldi.

İstanbul'un farklı bölgelerindeki birçok liseden gençler, sosyal ağlar üzerinden örgütlenerek Taksim Meydanı Gezi Parkı'nda buluşarak, "Şifre değil, Adalet İstiyoruz" dedi.

Burada "Susma haykır, sınavlara hayır", "Mod medyan, sınav yalan, öğrenciler isyanda isyana devam", "Adalet yoksa barış da yok", "YGS'de şifre var, yeter ulan isyan var" sloganları atan yüzlerce öğrenciye velileri, öğretmenler, işçiler ve sanatçılar da destek verdi.

Öğrencilere bir konuşma yapan dizi oyuncusu Emre Canpolat, "Ben de lisedeyken ÖSS'nin kalkması için imza toplamıştım Mersin'de. Bugün ÖSS kalktı, yerine YGS kondu. YGS, SBS, KPSS, ALES derken Allah rahmet eylesin diyorum" diye konuştu.

"Eğitim sisteminiz batsın, ÖSYM altında kalsın"

Halay çekip sloganlar atan öğrenciler "Eğitim sisteminiz batsın, ÖSYM altında kalsın" pankartı arkasında Galatasaray Meydanı'na doğru yürüdü.

Eylemde Kemal Atatürk Lisesi öğrencileri "Şifre için Kul Değil, Adalet için İsyan" pankartı taşırken, Alman Lisesi öğrencileri ise "Hırsızı biliyoruz, hesap sormaya geliyoruz" dedi.

Eylemde göze çarpan pankart ve dövizler arasında "İsyandayız", "İmamın Ordusu, Liselerden Defol", "Şifre Değil, Parasız Eğitim Sınavsız Üniversite İstiyoruz", "Gelecek Hırsızları '2', 18 Haziran'da Sinemalarda", "Şifreci Başkan Ali Demir İstifa" vardı.

"Geleceğimizi çalanlara karşı mücadele ediyoruz"

Galatasaray'daki öğrenci gruplarına Casper Bilgisayar İşçileri de destek olarak "Liselilere Açık Mektup" başlığı altında dağıttıkları bildiride "Sizler YGS ile, bizler işten çıkarmalar ile geleceğimizi çalanlara karşı mücadele ediyoruz" dedi.

Eyleme destek veren Tüm Öğretim Elemanları Derneği (Tümod), Üniversite Konseyleri Derneği, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği adına konuşan  Nezhun Gören de "ÖSYM başkanı Ali Demir derhal istifa etmelidir. Tüm sorumlular hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma başlatılmalıdır. Sınavların güvenilirliği sağlanana kadar sürecin peşindeyiz" diye konuştu.

Gezi Parkı'nda Oturma Eylemi

Galatasaray Meydanı'nda bulunan diğer öğrenci gruplarıyla bir araya gelen gençler, eylemin ardından Gezi Parkı'nda kurdukları çadırda bir süre eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Emir Çelik

http://bianet.org/bianet/genclik/129284-liseliler-sinav-sistemine-karsi-meydanlarda

Share
İlgili Eğitim