Skip to main content
Image
STGM'den Duyuru
Share

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programı/ Van

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programı; yerel yönetimlerde karar mekanizmalarına katılım, değişen yerel yönetimler yasası, yerel katılıma yönelik izleme ve savunuculuk yöntemleri alanına yoğunlaşmakla birlikte, farklı sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına çalışma ziyaretleri ve eğitim sonrası için belirlenecek bir ödevden oluşacaktır ve devamlılık gerektirmektedir. Tarih: 23-26 Mayıs 2013 Yer: Van Çalışma Ziyareti: Haziran 2013 (eğitim programını takip eden bir ay içerisinde gerçekleştirilecektir.) Ödev: Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programını takiben, eğitim ve çalışma ziyareti arasındaki dönemde gerçekleştirilecektir. Son başvuru tarihi: 3 Mayıs 2013, Cuma

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programı; yerel yönetimlerde karar mekanizmalarına katılım, değişen yerel yönetimler yasası, yerel katılıma yönelik izleme ve savunuculuk yöntemleri alanına yoğunlaşmakla birlikte, farklı sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına çalışma ziyaretleri ve eğitim sonrası için belirlenecek bir ödevden oluşacaktır ve devamlılık gerektirmektedir.

Tarih: 23-26 Mayıs 2013

Yer: Van

Çalışma Ziyareti: Haziran 2013 (eğitim programını takip eden bir ay içerisinde gerçekleştirilecektir.)

Ödev: Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programını takiben, eğitim ve çalışma ziyareti arasındaki dönemde gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi: 3 Mayıs 2013, Cuma

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitimi Hakkında

Yerel katılımın güçlendirilmesi eğitim programı, STGM’nin yürüttüğü “Türkiye’de Sivil Toplum Gelişiminin ve Sivil Toplum – Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi” projesi çerçevesinde, temel olarak, yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine katılım konusu üzerinden ilerlemektedir. Eğitim öncesinde birlikte çalışacağımız sivil toplum örgütleriyle (dernekler, platformlar, ağlar, girişimler bundan sonra “STÖ” olarak ifade edilecektir) eğitime yönelikbir ihtiyaç analizi yapılacaktır.

Eğitim programı; yerel yönetimlerde karar mekanizmalarına katılım, değişen yerel yönetimler yasası, yerel katılıma yönelik izleme ve savunuculuk yöntemleri alanına yoğunlaşmakla birlikte, farklı sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına çalışma ziyaretleri ve eğitim sonrası için belirlenecek bir ödevden oluşacaktır ve devamlılık gerektirmektedir. Bu eğitimlere başvuran sivil toplum örgütlerinden eğitimlere devamlılıklarını taahhüt etmelerini beklemekteyiz.

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi eğitim programı;

- Kent/kentlilik/kent hakkı;

- Ayrımcılık;

- Toplumsal cinsiyet;

- Yerel yönetimlere katılım mekanizmaları/ kent konseyleri ve farklı katılım mekanizmaları;

- Yerel yönetimler mevzuatı;

- Savunuculuk;

- İzleme/yerel izleme yöntemleri ve yerel yönetimlere yönelik bir izleme aracı geliştirilmesi başlıklarını kapsamaktadır.

Eğitim programını takiben gerçekleştirilecek olan çalışma ziyaretleri, hem sivil toplum örgütlerine hem de kamu kurumlarına, belediyelere, kent konseylerine yapılacak olan ziyaretleri kapsayacaktır. Savunuculuk ve izleme yöntemleri, sivil toplum örgütlerinin kendi faaliyetleri ve kamu kurumlarının faaliyetlerini izleme ile savunuculuk aktiviteleri geliştirme üzerine yoğunlaşacaktır. STGM tüm çalışmalarını toplumsal cinsiyet, engellilik, ekoloji ana akımlaştırma stratejileri çerçevesinde yapılandırmaktadır.

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Çalışma Programı:

Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitimi:

Tarih: 23-26 Mayıs 2013

Yer: Van

Çalışma Ziyareti: Haziran 2013 (eğitim programını takip eden bir ay içerisinde gerçekleştirilecektir.)

Ödev: Yerel Katılımın Güçlendirilmesi Eğitim Programını takiben, eğitim ve çalışma ziyareti arasındaki dönemde gerçekleştirilecektir.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci Hakkında:

Bu duyuru STGM Diyarbakır Yerel Destek Merkezinin sorumlu olduğu iller kapsamında olup bu illerde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini kapsayacaktır (ilgili iller aşağıda belirtilmektedir). Bu kapsamda, STGM’nin hedef kitlesinde yer alan toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, insan hakları, engelli hakları, çocuk hakları, kültür/kültürel haklar alanlarında çalışmalarını aktif olarak sürdüren STÖ’ler başvurabilirler.

Diyarbakır Yerel Destek Merkezi’nin kapsamındaki iller: Van, Malatya, Urfa, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş.

Destek verebileceğimiz örgüt sayısı sınırlı olduğundan aşağıdaki kriterler göz önüne alınarak değerlendirme yapılacaktır:

1- Hedef grupların (toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, ekoloji, gençlik, insan hakları; engelli hakları, çocuk hakları, kültür/kültürel haklar alanlarında faaliyet gösteren STÖ’lerin) eşit dağılımı;

2- STÖ’lerin ülkedeki sayılarına göre, tematik alanlardaki oransal dağılımları;

3- STÖ’lerin coğrafi dağılımları ve temsiliyetleri.-

* Yerel bazda çalışan örgütlere öncelik verilecektir.

Başvurularınızı STGM web sitesinde /tr/uyelik/giris adresinde bulunan STGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için sisteme üye olmanız, profilinizi bir defaya mahsus doldurmanız ve üyesi olduğunuz STÖ'yü seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Başvuru--> Yeni Başvuru adımlarını takip etmeniz gerekiyor.

STGM Bilgi Yönetim Sistemi'nin nasıl kullanılacağına ilişkin bilgileri buradan alabilirsiniz. Başvuru aşamasında karşılaştığınız sorunları [email protected] adresine bildirirseniz en kısa zamanda sorununuzu çözmeye çalışacağız.

Son başvuru tarihi03 Mayıs 2013 Cuma (Başvurularınızı 03 Mayıs Cuma en geç saat 17.00’ye kadar iletmenizi rica ediyoruz)

Share
İlgili Eğitim