Skip to main content
Image
STGM'den Duyuru
Share

TÜSEV - Sivil Toplum-Kamu İşbirliği Uluslararası Konferansı

TÜSEV 25-26 Nisan 2013’te İstanbul'da iki günlük bir uluslararası konferans düzenleyecektir. Konferansta, sivil toplum kamu sektörleri arasındaki işbirliğine dair Dünya’daki ve Avrupa’daki pratiklerin, politikaların ve deneyimlerin Türkiye ile karşılaştırmalı olarak ele alınacağı panel ve atölye oturumları yer alacaktır. Sivil Toplum Kamu İşbirliği uluslararası Konferansı, sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilciler ile Türkiye ve AB ülkelerinden uzmanları bir araya getirecektir.

TÜSEV 25-26 Nisan 2013’te İstanbul'da iki günlük bir uluslararası konferans düzenleyecektir. Konferansta, sivil toplum kamu sektörleri arasındaki işbirliğine dair Dünya’daki ve Avrupa’daki pratiklerin, politikaların ve deneyimlerin Türkiye ile karşılaştırmalı olarak ele alınacağı panel ve atölye oturumları yer alacaktır. Sivil Toplum Kamu İşbirliği uluslararası Konferansı, sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilciler ile Türkiye ve AB ülkelerinden uzmanları bir araya getirecektir.

proje logosu
1993 yılında 23 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulmuş olan Türkiye Üçüncü Sektör (TÜSEV), bugün 100’ü aşkın mütevellisi ile kuruluş amacı olan üçüncü sektörün yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

TÜSEV, Haziran 2012’den beri “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi”ni STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi) ve YADA (Yaşama Dair Vakıf) ile birlikte yürütmektedir. Bu proje Avrupa birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Projenin amacı Türkiye’de çoğulculuğu ve Avrupa ile bütünleşmenin değerlerini destekleyen güçlü demokratik kurumların ve sivil toplumun var olmasını sağlamaktır.

Proje kapsamında TÜSEV 25-26 Nisan 2013’te İstanbul'da iki günlük bir uluslararası konferans düzenleyecektir. Konferansta, sivil toplum kamu sektörleri arasındaki işbirliğine dair Dünya’daki ve Avrupa’daki pratiklerin, politikaların ve deneyimlerin Türkiye ile karşılaştırmalı olarak ele alınacağı panel ve atölye oturumları yer alacaktır. Sivil Toplum Kamu İşbirliği uluslararası Konferansı, sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilciler ile Türkiye ve AB ülkelerinden uzmanları bir araya getirecektir.

Konferansın konu başlıkları:
• Sivil toplum ile kamu kuruluşları arasında etkili diyalog ve işbirliğine NEDEN ihtiyacımız var?
• Sivil toplum kamu sektörleri arasındaki işbirliğinin gelişmesi için gerekli olan ilkeler, politikalar, mekanizmalar NELERDİR? Etkili diyalog ve işbirliği için gereken elverişli ortam NEDİR?
• Sivil toplum ile kamu kuruluşları arasındaki işbirliğini düzenleyen bir Davranış İlkeleri Rehberi NASIL uygulanmalıdır?: öğrenilmiş dersler, vaka analizleri, başarı ve başarısızlık örnekleri.

Programı aşağıda yer alan T.C. Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Sayın Jean-Maurice Ripert'ın açılış konuşması yapacağı, İngiltere, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya ve Macaristan gibi ülkelerden, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi gibi kurumlardan önemli temsilcilerin katılımıyla uluslararası düzeyde deneyimlerin paylaşılacağı bu konferansta sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Katılım için 15 Nisan 2013 tarihine kadar http://tusev.viyatour.com/ adresindeki formu doldurmanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

Tevfik Başak Ersen
Genel Sekreter

25-26 Nisan 2013

Point Hotel Barbaros, İstanbul

TASLAK PROGRAM

**1. Gün: 25 Nisan 2013
09:00-09:30 Kayıt
09.30-10.15 Açılış Konuşmaları
Timur Erk, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Sayın Jean-Maurice Ripert, Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı (teyit beklenmektedir)
Sayın Egemen Bağış, T.C. Avrupa Birliği Bakanı
10:15-11:45 1. Oturum: Katılımcı Demokrasilerde Sivil Toplum-Kamu Sektörleri arasındaki Diyalog ve İşbirliği

Moderator: Başak Ersen, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri
Konuşmacılar: Dr. Mehmet Cangir, T.C. AB Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı
Dragan Golubovic, Avrupa Konseyi INGOs Konferansı STK Hukuku Uzman Konseyi Üyesi
Katerina Hadzi-Miceva, Avrupa Kar Amacı Gütmeyen Hukuk Merkezi (ECNL), Hukuk Danışmanı
Igor Vidacak, Sivil Toplumla İşbirliği Hükümet Ofisi Direktörü, Hırvatistan, Miljenko Derata, Sırbistan Parlamentosu Milletvekili
11:45-12:15: Soru Cevap
12:15-13:30: Öğle yemeği

13:30-14:45: 2. Oturum: Sivil toplum kamu işbirliği nasıl olmalıdır? Hangi ilkeler ve araçlarla düzenlenmelidir? Uygun Ortam Nasıl Sağlanır?
Moderatör: Levent Korkut, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Yönetim Kurulu Başkanı
Konuşmacılar: Habib Kocaman, Yasama Derneği Genel Sekreteri Jutta Gutzkow, Avrupa Konseyi Sivil Toplum Bölümü Başkanı Oliver Henman, Gönüllü Kuruluşlar Ulusal Konseyi (NCVOS), AB ve Uluslararası Takım Başkanı, Birleşik Krallık
Tanja Hafner Ademi, Balkan Sivil Toplum Geliştirme Ağı (BCSDN) Koordinatörü, Makedonya
14.45-15.15 Soru Cevap

15.15-15.45 Kahve Molası

15.45-17:00 3. Oturum: Deneyimlerden Öğrenmek – Sivil Toplum-Kamu Sektörleri arasındaki İşbirliği Örnekleri, Deneyimler
Moderatör: Prof. Nurhan Yentürk, Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Direktörü
Konuşmacılar: Nahit Bingöl, T.C. Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü (teyit beklenmektedir)
Doç. Dr. Mustafa Can, TC. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı (teyit beklenmektedir)
Mustafa Yardımcı, T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı (teyit beklenmektedir)
Tina Divjak, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği ve Gelişimi için Bilgi Servisi Merkezi (CNVOS), Slovenya
16:45- 17:30 Soru Cevap

2. Gün - 26 Nisan 2012
10:00-11:15 Panel oturumu: Kamu-sivil toplum sektörleri arasındaki işbirliğini düzenleyen davranış ilkeleri uygulamaları nelerdir? Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının beklentileri ve önerileri nelerdir?
Moderatör: Selen Lermioğlu Yılmaz, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi, Koordinatör Yardımcısı
Konuşmacılar: Tina Divjak, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği ve Gelişimi için Bilgi Servisi Merkezi (CNVOS), Slovenya
(Yerel istişare toplantılarına katılan sivil toplum örgütleri temsilcilerinden belirlenecek 2-3 konuşmacı daha olacaktır – bu konuşmacılar yerel istişare toplantıları sonuçlarını kısaca özetleyen ortak bir sunum yapacaklardır.)
11.15-12:00: Soru Cevap
12:00-13:00: Öğle Yemeği
13.00-14.30: Paralel Atölye Oturumları:

• Türkiye’de uygulanacak sivil toplumun kamu kuruluşlarıyla işbirliğini düzenleyen bir Davranış İlkeleri Rehberi hangi ilke, rol ve sorumlulukları içermelidir?
• Davranış İlkeleri Rehberi’nin oluşturulması ve uygulanması aşamalarında ne gibi sorunlar çıkabilir ve bu aşamalarda ne gibi ihtiyaçlar doğabilir?

14:30-15:30 Kahve Arası
15:30-16:15 Grup sunumları ve Kapanış

*Konferans süresince Türkçe--İngilizce, İngilizce - Türkçe simultane tercüme yapılacaktır.

alt banner

İlgili Dosyalar:

  1. proje logosu [JPG] [19.30K]
  2. alt banner [JPG] [13.40K]
Share
İlgili Eğitim