Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Demokraside Kadın İzleri

Türkiye’de son yıllarda demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi konusunda sivil toplum örgütlerinin çabasına bir yenisi daha ekleniyor

İçerik Alınlık Resmi

Türkiye’de son yıllarda demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi konusunda sivil toplum örgütlerinin çabasına bir yenisi daha ekleniyor

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği,National Endowment for Democracy (NED) Fonu’nun Desteği ve Yasama Derneği (YASA-DER) işbirliğiyle yereldeki kadın örgütlerinin taleplerini ve yasalar konusunda ihtiyaç duydukları düzenlemeleri parlamentoya nasıl iletebilecekleri konusunda aracılık etmek üzere "Demokraside kadın izleri" başlıklı proje başlatıyor.

Uçan Süpürge'den yapılan açıklamaya göre, 13 kentte (Ankara, Adana, Gaziantep, Hatay, Trabzon, Ordu, Rize, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Eskişehir, Kırıkkale) uygulanacak projede, parlamenterler, kadın örgütleri ve yerel yöneticiler bir araya gelerek yereldeki kadın örgütlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yasal süreçlere katılımları için bir politik gündem oluşturacaklar. Her yöre, proje sonunda parlamentoda gerçekleştirilecek final toplantısında yasa tasarısı önerilerini sunacak ve böylece katılımcı demokrasi örneklerini Ankara’ya taşımış olacak.

TBMM bünyesindeki Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinin proje faaliyetlerine katılacağı ve diğer parlamento üyelerine kadınların sesini ve taleplerini duyuracağı bu proje bir yıl sürecek.

Yuvarlak masa toplantılarıyla iki günlük çalışmalardan oluşan projenin atölyeleri 9 - 10 Ekim'de Ankara'da, 16 - 17 Ekim'de Trabzon'da,27 - 28 Kasım'da Adana'da, 4-5 Aralık'ta ise Aydın'da gerçekleştirilecek.

Ankara’daki atölye çalışmasına Eskişehir ve Kırıkkale’den,Trabzon’daki atölye çalışmasına Ordu ve Rize’den, Adana’daki atölye çalışmasına Gaziantep ve Hatay’dan,Aydın’daki atölye çalışmasına ise İzmir, Muğla ve Denizli’den de kadın örgütlerinin davet edileceği bildirildi.

http://www.kazete.com.tr/haber_detay.php?hid=8748

Share
İlgili Eğitim