Skip to main content
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Hasankeyf Sizi Bekliyor, Haberiniz Var Mı?

Batman Hasankeyf Girişimi 11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında doğa, kültür ve sosyal hayat üzerinde yıkıma neden olacak olan Ilısu Barajı Projesine karşı, tüm duyarlı şahıs ve kurumları Hasankeyf'te yapılacak “Dayanışma Kampı”na katılım sağlamaya çağırıyor.

İçerik Alınlık Resmi

Batman Hasankeyf Girişimi 11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında doğa, kültür ve sosyal hayat üzerinde yıkıma neden olacak olan Ilısu Barajı Projesine karşı, tüm duyarlı şahıs ve kurumları Hasankeyf'te yapılacak “Dayanışma Kampı”na katılım sağlamaya çağırıyor.

HASANKEYF SİZİ BEKLİYOR, HABERİNİZ VAR MI?  

“Tarihine sahip çıkmayanlar yok olmaya mahkûmdur”  demiştik Hasankeyf için yürütülen bir etkinlikte kullanılan afişte. Bu mesaj ne kadar dikkate alındı ve yok olmaya karşı yaşam mücadelesine ne ölçüde katılım sağlandı bilemiyoruz, fakat çok iyi bildiğimiz tatsız bir gerçek var. Tarihimizin görkemli bir parçası olan Hasankeyf’i yok edecek Ilısu Barajı'nin inşasına gece-gündüz devam ediliyor ve her geçen gün bizleri de aynı “yok oluşa” yaklaştırıyor.

Hasankeyf poster

Hasankeyf insansızlaştırılıyor!
“Hasankeyf’in yerinden taşınması”, “sulara gömülüp su altında daha çekici hale getirilmesi” ve “cam fanuslarla su altında korunması” gibi deli saçması fikirlerden sonra, bir kaya parçasının düşmesi bahane edilerek, Hasankeyf’te yaşayan ve orayı ziyaret eden insanların can güvenliği için çokça endişelenen(!) yetkililer, antik kenti insanlardan tamamen kopardı. Böylece “Hasankeyf suya gömülmezse de onu kimsenin görmesine müsaade etmeyeceğiz” mesajı verilmiş oldu.

Görkemli Heskîf, hayalet şehir olmasın!
Görkemli Heskîf, mağrur yaşlı kent; terkedilmiş bir hayalet şehir gibi şimdi. Sevenlerinin onu kucaklaması yasak artık. Alışkın olsa da bu topraklar yasaklara, sevgililerinin yüreğindeki ateş fena halde canlarını yakıyor her geçen dakika. Buna da alışılabilir mi diye soruyorlar kendilerine.
Kanıksamayalım! Karşı duralım bu talan sevdasına. Yok, edilmek istenen bizim tarihimiz, kültürümüz, doğamız. Bu değerlerin her zerresinde payımız var. Dur demezsek, elimizden alınacaktır bizim olan. Köksüz, soysuz bir nesil taşıyacağız yarınlara.
Üzerinde yaşayan insanlar dâhil, bütün toprakların ve doğada bulunan diğer tüm varlıkların devlete ait olduğu ve bu varlıkların devlette uygun görünen sermaye gruplarına “kalkınma ve ilerleme” misyonu içinde teslim edilmesi gerektiğini savunan zihniyete anlatamadık bir türlü kendilerinin de aslında doğanın bir parçası olduğunu ve doğanın yok edilmesinin kendilerini de tüketeceğini...
Ama ısrarcıyız, inatçıyız. Onların yok etme azmine karşı bizim yaşatma tutkumuz var. Tarihi ve kültürü doğayla bütünleştirerek harikalar yaratmışız. Bu görkemin kıymet bilmezlerce haraç mezat satılmasına göz yummayacağız. Kolay mı geldi bu hale?! Bin yılların emeği var. Nasıl bırakırız?

Kampa Katılıp, Hasankeyf’e destek olalım!
11-17 Ekim tarihleri arasında Hasankeyf'te yapılacak olan “Hasankeyf ile Dayanışma Kampı"na tüm duyarlı bireylerin ve kurumların desteğini bekliyoruz. 7 gün sürecek olan Kamp’ta baraj mağdurları çevreci örgütler,  STK’lar, Üniversite öğrencileri, hukukçular, sanatçılar, yazarlar ve basın mensupları, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılacağı
Kamp süresince konferans, panel, atölye, söyleşi, gezi, müzik dinletisi ve sivil itaatsizlik etkinliklerinin yanı sıra yarışmalar ve birçok sosyal ve kültürel aktivite düzenlenecektir.

Gelin vazgeçmeyelim dünümüzden. Hasankeyf'i yarınlara taşıyalım.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi
www.hasankeyfgirimi.com
[email protected]
04882125053

İlgili Dosyalar:

  1. Hasankeyf poster [JPG] [35.18K]
Share
İlgili Eğitim