Skip to main content
Image
Haber yatay görseli
Share

Muazzez Mucizesi Çiğdem Mahallesine Geliyor

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM tarafından yürütülen BİRLİKTE Yerel STÖ'ler Kurumsal Destek Programı yararlanıcılarından Çiğdemim Derneği, 12 Aralık'ta dünyaca ünlü sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın öyküsünü sinemaseverlerle buluşturacak. Gösterim, filmin yönetmeni Nurdan Arca'nın katılımıyla gerçekleşecek. 

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM tarafından yürütülen BİRLİKTE Yerel STÖ'ler Kurumsal Destek Programı yararlanıcılarından Çiğdemim Derneği, 12 Aralık'ta dünyaca ünlü sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın öyküsünü sinemaseverlerle buluşturacak.

Gösterim, filmin yönetmeni Nurdan Arca'nın katılımıyla gerçekleşecek. 

"Muazzez Mucizesi 104 yaşında", bu yıl gerçekleşen 37.Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ve 29. Ankara Film Uluslararası Festivali'nde özel gösterim seçkisinde yer aldı. 

Filmin tanıtımı ise şöyle;

"Muazzez İlmiye Çığ, bilim insanı, Cumhuriyet Çınarı 104 yaşında... Birinci Dünya Savaşı başlarken dünyaya gelmiş. Çetin hayat hikâyesi ülkemizin 20. yüzyılda varoluşuna da tanıklık ediyor. Muazzez İlmiye Çığ, Cumhuriyet’in kurucu kuşağından bize emanet asırlık ulu bir çınar... Önce öğretmen oldu. Sonra, Ankara’da yeni kurulan Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne giren ilk kız öğrencilerden oldu. Üniversiteyi Sümerolog olarak bitirdi. Ömrü boyunca insanlığa yazıyı ve tarihi veren Sümerler üzerine çalıştı. Hâlâ konuşmalar yapıyor, durmuyor. Yaşama sevinci, azmi ve çalışkanlığıyla bütün zorlukların üstesinden geldi. Dopdolu hayatı ve derya gibi ilim irfanıyla dimdik durdu. Bu belgesel, hayatıyla mucize yaratan Muazzez İlmiye Çığ’ın dirayetini bugünkü gençlerimize iletmek için yapıldı."

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [JPG] [1.99M]
Share
İlgili Eğitim