Ana içeriğe atla
Image
STGM'den Duyuru
Share

Türkiye'de Örgütlenme Özgürlüğü'nün Genel Görünümü: Avrupa Birliği Genişleme Ülkelerindeki Sivil Topluma Destek Rehberi İzleme Raporu

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve yürütücüsü olduğumuz Katılım Hakkı Projesi kapsamında Türkiye'de örgütlenme özgürlüğünü izlediğimiz çalışmanın raporu yayınlandı.  'Türkiye'de Örgütlenme Özgürlüğü'nün Genel Görünümü' başlıklı raporda, örgütlenme özgürlüğü alanının genişletilmesine katkı sağlayacak önemli faktörlerden birinin alana ilişkin hukuki ve idari çerçevenin ürettiği uygulamanın izlenmesi ve raporlaması olduğu belirtilirken, bu izleme çalışmasının hem sivil toplum örgütlenmesinin güncel durumunu ve ana sorunların neler olduğunu anlamak hem de örgütlenme özgürlüğünün uygulamadaki görüntüsünü anlamak için önemli olduğu vurgulandı.  Üç bölümden oluşan raporun ilk bölümünde raporun çatısını oluşturan "AB Genişleme Ülkelerindeki Sivil Topluma Destek Rehberi" hakkında bilgi verilirken, ikinci bölümde Türkiye'deki örgütlenme özgürlüğünü düzenleyen mevzuata ilişkin değerlendirme yer alıyor. Bu bölümde yine sivil toplum örgütlerinde istihdam ve gönüllülükle ilgili mevzuatın niteliği, STÖ'lerin tabi olduğu mali kurallar ve raporlama yükümlülükleri, STÖ'lerin kaynak geliştirme araçları, STÖ'lere yönelik kamu fonları, sivil toplum örgütlerinin politik kara alma süreçlerine katılımı hakkında da bilgiler aktarılıyor. Son bölümde ise tavsiyeler yer alıyor. 
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve yürütücüsü olduğumuz Katılım Hakkı Projesi kapsamında Türkiye'de örgütlenme özgürlüğünü izlediğimiz çalışmanın raporu yayınlandı. 

'Türkiye'de Örgütlenme Özgürlüğü'nün Genel Görünümü' başlıklı raporda, örgütlenme özgürlüğü alanının genişletilmesine katkı sağlayacak önemli faktörlerden birinin alana ilişkin hukuki ve idari çerçevenin ürettiği uygulamanın izlenmesi ve raporlaması olduğu belirtilirken, bu izleme çalışmasının hem sivil toplum örgütlenmesinin güncel durumunu ve ana sorunların neler olduğunu anlamak hem de örgütlenme özgürlüğünün uygulamadaki görüntüsünü anlamak için önemli olduğu vurgulandı. 

Üç bölümden oluşan raporun ilk bölümünde raporun çatısını oluşturan "AB Genişleme Ülkelerindeki Sivil Topluma Destek Rehberi" hakkında bilgi verilirken, ikinci bölümde Türkiye'deki örgütlenme özgürlüğünü düzenleyen mevzuata ilişkin değerlendirme yer alıyor. Bu bölümde yine sivil toplum örgütlerinde istihdam ve gönüllülükle ilgili mevzuatın niteliği, STÖ'lerin tabi olduğu mali kurallar ve raporlama yükümlülükleri, STÖ'lerin kaynak geliştirme araçları, STÖ'lere yönelik kamu fonları, sivil toplum örgütlerinin politik kara alma süreçlerine katılımı hakkında da bilgiler aktarılıyor. Son bölümde ise tavsiyeler yer alıyor. 

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [97.44K]
  2. Türkiye'de Örgütlenme Özgürlüğü [PDF] [27.78M]
Share
İlgili Eğitim