Ana içeriğe atla
Image
STGM'den Duyuru
Share

"STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi”ne Başvurular Başladı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve STGM tarafından yürütülen STÖ Kaynak Merkezi Projesi, dijital okuryazarlık eğitiminin ardından "STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi"yle dijital kapasite güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve STGM tarafından yürütülen STÖ Kaynak Merkezi Projesi, dijital okuryazarlık eğitiminin ardından "STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi"yle dijital kapasite güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

01-03 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan "STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi" için başvurular başladı.

Hak temelli* çalışma yürüten örgütlerin sosyal medyayı kullanarak kanaat değiştirme yetkinliklerini geliştirmeyi, etkin savunuculuk faaliyetleriyle kampanya örgütleme becerilerini artırmayı hedefleyen eğitimlerde teorik oturumlarla birlikte uygulamalı atölyeler düzenlenecek.

Sosyal medya aracılığıyla savunuculuk faaliyetlerini yaygınlaştırmak isteyen STÖ’lere yönelik hazırlanan ve  üç gün sürecek olan eğitimlerde STÖ'ler için hikaye anlatıcılığı, kanaat değiştirme yaklaşımları, organik savunuculuk yöntemleri, yeni medya araçlarından savunuculuk faaliyetleri için nasıl yararlanılabileceği, örgütlerin sosyal medya stratejisi geliştirme ve planlama süreçleri, dijital reklamcılığa giriş konuları ele alınacak. Eğitimlerde uygulamalı olarak sosyal medya için görsel tasarlama ve temel düzeyde video düzenleme çalışmaları da yer alacak.

Eğitime Ankara dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacaktır. Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 10 Haziran Pazar günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Değerlendirme sonrasında katılımcılar 20 Haziran Çarşamba günü e-posta aracılığıyla bilgilendirilecektir.

Eğitim katılımcılarının kişisel bilgisayarlarıyla eğitime katılması sürecin etkin yürütülmesi bakımından tavsiye edilmektedir. Eğitimlerde  katılımcılara bilgisayar temin edilmeyecektir.

Başvuru Koşulları

  • Eğitim programı, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve  kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil eden hak temelli STÖ’lere yöneliktir.

  • Eğitime her bir örgütü temsilen en fazla iki kişi kabul edilecektir. Bu nedenle eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.

  • Başvuran STÖ’lerin sosyal medyada hesaplarının olması ve  eğitime başvuran kişilerin bu hesaplara yönetici düzeyinde erişimi gerekmektedir.

  • Eğitimlere tam katılım beklenirken, gün sonunda verilen ödevlerin/ çalışmaların ertesi gün sunulacak şekilde yapılması  zorunludur.

  • Başvuru formunda, başvurucuların örgütlerinin yürüttüğü ya da yürütmeyi planladığı kampanyalarla ilgili detaylı bilgi vermesi gerekmektedir.

Değerlendirme

STGM, eğitim çalışmalarında yerelde savunuculuk faaliyetleri yürüten ve kapasite geliştirme ihtiyacı duyan küçük ve orta ölçekli STÖ'lere öncelik vermektedir. Eğitim başvuruları bu önceliklerle birlikte, başvuru formuna verdiğiniz cevaplar üzerinden bölgesel dağılım, çalışma alanı ve cinsiyet dengesi gözetilerek yukarıdaki koşullar ışığında yapılacaktır. Bu nedenle başvuru formlarının eksiksiz ve detaylı olarak doldurulması sağlıklı bir değerlendirme için gereklidir.

Başvuru Formu

Sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

"STÖ’ler İçin Dijital İletişim ve Sosyal Medya Eğitimi" aynı içerikle 2020 yılına kadar tekrarlanacaktır. STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapsamında düzenlenecek olan dijital kapasite güçlendirme eğitimleri  hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.  

*"Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler."




İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [132.85K]
Share
İlgili Eğitim