Sivil Toplum Okulu’nda Zil Çaldı: Yeni Dönem 17 Ekim’de Başlıyor
Güncelleme Tarihi 21.10.2019
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve STGM’nin uzun dönemli eğitim programı olan Sivil Toplum Okulu (STOK) için başvurular geçtiğimiz Cuma günü sonuçlandı.
STOK’a farklı hak alanlarında çalışma yürüten 65 STÖ başvuru yaptı. Başvuru yapan örgütlerden 51 STÖ’ün katılımı onaylandı. Örgütler iki farklı grup halinde yedi ay boyunca uzmanlarla buluşacak. STOK’un ilk grup eğitimleri 17-19 Ekim’de başlayacak. İkinci grup eğitimleri ise 14-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

STÖ’lerin savunuculuk kapasitelerini geliştirmek ve politika yapım süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak amacıyla kurgulanan STOK'ta uzmanlar katılımcı örgütlere, Dünya’da ve Türkiye’de Sivil Toplumun Tarihsel Gelişimi, Sosyal Etki Yönetimi, Kanıt Temelli (Destekli) Savunuculuk, STÖ’ler için Sosyal Araştırma ve Eylem Araştırması, Lobicilik, Katılımcı Yöntemler ve Politika İzleme başlıklarında eğitim verecek.
Gelişkin bir müfredat temelinde hayata geçirilen programda demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan STÖ’lerin işlevlerini hangi araçlarla ve nasıl yerine getireceklerine dair sorulara dünyadaki eğilimler ve Türkiye’nin güncel siyasi, kültürel ve ekonomik koşulları göz önüne alınarak yanıt üretilmeye çalışılıyor.
Diğer Başlıklar
- STÖ Yönetimi Eğitimleri Başlıyor
- İyi Demokratik Yönetişimin 12 İlkesi Broşürü Türkçe Olarak Yayında
- Sivil Toplum Örgütlerinde Gönüllü Yönetimi için Temel Adımlar Bilgi Notu
- Belediyelerin Stratejik Planlama Süreçlerine Sivil Toplum Örgütlerinin Katılımı Hakkında Bilgi Notu
- Örgütsel Koçluk Programı Başvuruları Devam Ediyor