Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Sabancı Vakfı Deneyim Paylaşım Toplantısı Yapıldı

1 Ekim 2013 tarihinde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde, İstanbul’da Sabancı Center’da düzenlenen toplantıda,  Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen ve projelerini tamamlayan 7 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya geldi.

1 Ekim 2013 tarihinde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde, İstanbul’da Sabancı Center’da düzenlenen toplantıda,  Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenen ve projelerini tamamlayan 7 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya geldi.

haber içerik fotoğraf
Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Engelli Kadın Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, K. Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Derneği, Muş Kadın Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği proje temsilcileri, projelerinin sonuçlarını, projelerini hayata geçirirken yaşadıkları deneyimleri, gelecek dönem için planlarını ve projelerden yararlanan insanların öykülerini Özlem Gürses’in moderatörlüğünü yaptığı Deneyim Paylaşım Toplantısında anlattı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Ekim Zamanı toplantısının öneminden bahsetti. Sabancı “Burada simgesel olarak tohumlarımızı toprakla buluşturuyor, tohum takası yapıyor, zihinsel bir imece gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden de hep tohumların toprakla buluştuğu Ekim ayında bir araya geliyoruz. Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na dahil olan projelerin öykülerini bu öykülerin kahramanlarından dinliyoruz“ dedi.

2006 yılında dünyada gelişmekte olan stratejik hayırseverlik yaklaşımını benimseyerek sosyal ve toplumsal sorunlara ve çözümlerine kanalize olduklarını belirten Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bir özel vakıf tarafından uygulanan ilk hibe programı olan Sabancı Vakfı Hibe Programı, sivil toplumu güçlendiren ve cesaretlendiren bir iş modelidir. Toplumsal sorunlara etkili çözümler üretmek, eşitsizlikleri azaltmak, sivil toplum mekanizmalarını güçlendirmek ve çeşitlendirmek, toplumsal gelişime verilen desteği sürdürülebilir kılmak için de en etkin yollardan biridir. Toplumsal gelişmede en önemli hedeflerimizden birisi, zihnimizdeki engelleri ve ön yargıları yıkmak olmalıdır” dedi.

Sabancı Vakfı’nın desteklediği projelerin dünyada da takdirle karşılandığını belirten Güler Sabancı, “Uluslararası vakıf ve kuruluşlar tarafından ödüller, teşekkürler alıyoruz. Deneyimlerimizi, birikimimizi ve ülkemizden güzel örnekleri paylaşmamız için davetler alıyoruz. Stratejik hayırseverliğin Türkiye’deki etkilerini dünyaya göstermek için bu fırsatları değerlendiriyoruz. Hem benzer yöntemleri uygulamaya başlayan vakıf ve özel şirketlere örnek olmak için, hem de dünyaya Türkiye’de yürütülen stratejik hayırseverlik çalışmalarını tanıtmaya özen gösteriyoruz. Dünyaya örnek olacak çalışmaları artırmayı, filantropi konusunda yeni yöntemler geliştirmeyi, toplumsal gelişmede know-how yaratarak dünyaya ihraç etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarını takiben Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında yürütülen projelerin başarı öyküleri katılımcılar, kamuoyu ve basın ile paylaşıldı. Proje yürütücüleri deneyim paylaşımının ardından medya mensuplarının ve katılımcıların sorularını yanıtladılar.

İlgili Dosyalar:

  1. haber içerik fotoğraf [JPG] [5.22K]
Share
İlgili Eğitim